Σαββόπουλος: «Με έβαλαν φυλακή για πολιτικούς λόγους. Έχω μείνει σε ένα κελί για πάρα πολύ καιρό»
G-Politics

Σαββόπουλος: «Με έβαλαν φυλακή για πολιτικούς λόγους. Έχω μείνει σε ένα κελί για πάρα πολύ καιρό»

Την εποχή που μπήκε στην φυλακή για πολιτικούς λόγους ο Διονύσης Σαββόπουλος ένιωσε να στενεύουν οι ελευθερίες του. Πώς το βίωσε;

«Όταν ήμουν νέος, με έβαλαν φυλακή για πολιτικούς λόγους. Έχω μείνει σε ένα κελί για πάρα πολύ καιρό. Μπορεί βέβαια να ήμουν στενεμένος, αλλά ένα φως μέσα μου έγραφε τραγούδια. Το τραγούδι «Δημοσθένους λέξις» γράφτηκε εκεί. Μάλιστα ο πρώτος τίτλος του τραγουδιού ήταν «Εμβατήριο για μετέωρο φυλακισμένο». Ανακάτεψα εκ των υστέρων τον Δημοσθένη για να ξεγελάσω τη λογοκρισία. Τους δούλεψα κανονικά! Δεν με επηρέασε η στενότης ή ο περιορισμός. Πετούσα μέσα μου», λέει στο περιοδικό Εγώ ενώ καταλήγει αποκαλύπτοντας αν έχει υπάρξει ποτέ παρελθοντολάγνος. «Πάντα έφερνα εκείνο που συνέβη τότε και το ζούσα στο τώρα. Δεν πήγαινα στο παρελθόν. Έφερνα το παρελθόν στον παρόντα χρόνο».

Ποιο ήταν όμως το βασικό χαρακτηριστικό που είχε ως καλλιτέχνης; «Ο άνθρωπος δεν εκφράζεται μόνο με αυτά που λέει, αλλά και με εκείνα που δεν λέει. Πολλές φορές η σιωπή είναι πιο σημαντική. Ακόμα και το τραύλισμα στον καλλιτέχνη έχει ενδιαφέρον. Το δικό μου ήταν χαρακτηριστικό για την πορεία μου. Από μικρό παιδί έπαιρνα καπάκια από κατσαρόλες προσπαθώντας να παραγάγω μουσική κι ακουγόταν μόνο ένα «πλαφ». Από τότε παλεύω να εκφράσω αυτό το πλούσιο πράγμα που έχω μέσα μου και δεν τα καταφέρνω».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved