Νέα δεδομένα στην δολοφονία Κένεντι: Ήταν μεθυσμένοι οι σωματοφύλακες;
G-Politics

Νέα δεδομένα στην δολοφονία Κένεντι: Ήταν μεθυσμένοι οι σωματοφύλακες;

Νέα δεδομένα στην δολοφονία του Τζον Κένεντι βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ακόμα βέβαια πλανάται ένα μυστήριο γύρω από τον θάνατο του Προέδρου των ΗΠΑ όμως νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι σωματοφύλακές του ήταν μεθυσμένοι όταν συνέβη το κακό.
Σύμφωνα με το περιοδικό Vanity Fair, πολλοί μυστικοί πράκτορες που ήταν επιφορτισμένοι με την φύλαξη του Κένεντι στο Ντάλλας είχαν έλλειψη ύπνου γιατί πέρασαν το προηγούμενο βράδυ πίνοντας!
Ο χρόνος αντίδρασής τους άλλωστε όταν ο Πρόεδρος πυροβολήθηκε ήταν πολύ αργός. Σύμφωνα με τον Αμπραάμ Μπόλντεν, τον μοναδικό μαύρο σωματοφύλακα στην ομάδα ασφαλείας του προέδρου, ο οποίος δεν είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα, ο λόγος αποτυχίας ήταν: «Τα αντανακλαστικά τους ήταν εμφανώς πειραγμένα εκείνη την ημέρα. Κυρίως λόγω της έλλειψης ύπνου και έπειτα από το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς είχαν καταναλώσει αλκοόλ».
Το Vanity Fair υποστηρίζει ότι στους 28 σωματοφύλακες που ήταν παρόντες εκείνη την ημέρα οι 9 είχαν πιεί.
Ο Μπόλντεν -ο οποίος έγραψε και ένα βιβλίο για την καριέρα του- επιμένει ότι το αλκοόλ ήταν το πρόβλημα. «Όταν πηγαίναμε κάπου, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να εφοδιαστούν με αλκοόλ. Έπιναν και μετά πήγαιναν στη δουλειά».
Ο πράκτορας Τζέραλντ Μπλέην, στο δικό του βιβλίο The Kennedy Detail -Η Λεπτομέρεια για τον Κένεντι- εξηγεί ότι η έλλειψη ύπνου ήταν ένα μόνιμο πρόβλημα στην ομάδα φύλαξης: «Το να δουλεύεις 16 ώρες συνεχόμενες ήταν κάτι σύνηθες όταν ο Κένεντι έγινε πρόεδρος, ήταν σχεδόν ρουτίνα. Η αλλαγή βάρδιας κάθε 8 ώρες γινόταν κανονικά όταν ο πρόεδρος ήταν στον Λευκό Οίκο. Αλλά όταν έλλειπε, δεν είχαμε αρκετά άτομα για βάρδιες».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved