13,6 δις έχασε το κράτος από τη λίστα Λαγκάρντ και τις offshore
G-Politics

13,6 δις έχασε το κράτος από τη λίστα Λαγκάρντ και τις offshore

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη φοροδιαφυγή φέρνει στο φως η εφημερίδα το «Παρόν», αποκαλύπτοντας την έλλειψη πολιτικής βούλησης τα προηγούμενα χέρια για την πάταξή της και τη σύλληψη των φοροφυγάδων.

Αν το κράτος είχε μαζέψει τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή, θα είχε εξαλειφτεί ή έστω θα είχε μειωθεί η φτώχια.
Οι πολιτικές και όχι μόνο ευθύνες είναι μεγάλες και το ζήτημα είναι πλέον αν θα αποδοθούν και σε ποιο βαθμό.
Η κυβέρνηση – διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, - έχει δεσμευτεί ότι όχι μόνο θα αποκαλύψει όσους εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση, αλλά ταυτόχρονα θα βάλει «χέρι» στα λεφτά που βγάλανε στην Ελβετία πάσης φύσεως «μεγαλόσχημοι».
Ο στόχος είναι προφανής, να καταφέρουν να βάλουν χρήμα στα κρατικά ταμεία και παράλληλα να στείλουν μήνυμα στους εταίρους ότι η Ελλάδα θα «χτυπήσει» τους φοροφυγάδες, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όσο «ψηλά» και βρίσκονται.
Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι πλέον ο σκοπός δεν είναι να αναλωθούν οι έρευνες μόνο στην αναζήτηση πολιτικών προσώπων και σε ύποπτους χειρισμούς της υπόθεσης (ζητήματα για τα οποία πλέον έχει αναλάβει δράση η δικαιοσύνη) αλλά να αξιοποιηθεί άμεσα η λίστα ώστε να βρεθούν τρόποι για να έρθουν «πίσω τα κλεμμένα». Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved