Η απάντηση του Paris Match για την φωτογράφιση του Γιάνη Βαρουφάκη
G-Politics

Η απάντηση του Paris Match για την φωτογράφιση του Γιάνη Βαρουφάκη

Το γαλλικό περιοδικό Paris Match δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, o οποίος δήλωσε μετανιωμένος για τη φωτογράφιση που έκανε απαντώντας στον ίδιο με επίσημη ανακοίνωσή του.

Διαβάστε την ανακοίνωση:
«Πριν η ομάδα του περιοδικού, που αποτελείτο από έναν δημοσιογράφο και έναν φωτογράφο, αναχωρήσει για την Ελλάδα, είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών πως θα γίνει ένα αφιέρωμα σύμφωνα με αυτά που παραδοσιακά κάνει το Match το οποίο θα συμπεριλάμβανε και εικόνες με την σύζυγό του Δανάη Στράτου στο διαμέρισμά τους στην Αθήνα. Αυτό πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2015, το μεσημέρι, στην Αθήνα αλλά και στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Εurogroup της 9ης Μαρτίου. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες διευκρινίζονται και στις λεζάντες των φωτογραφιών που δημοσιεύθηκαν στο Paris Match.
Στις 15 Μαρτίου ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως "δεν εκτιμά την αισθητική των φωτογραφιών», στις οποίες όμως συμφώνησε να συμμετάσχει. Αυτό το έκανε αφότου τα social media και διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή μέσα ενημέρωσης σχολίασαν με πολύ οξύ τρόπο το ρεπορτάζ.

Το Paris Match έχει μια μακρά παράδοση που χρονολογείται πάνω από μισό αιώνα, στις συνεντεύξεις με πολιτικούς και αρχηγούς κρατών σε όλο τον κόσμο. Όλες συνοδεύονται από φωτογραφίες – γιατί αυτό είναι το DNA του ειδησεογραφικού περιοδικού μας.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μας δέχτηκε στο σπίτι του και μας εξήγησε τη στρατηγική και τις ιδέες του στην προσπάθεια να βγάλει τη χώρα του από την κρίση. Η απόπειρα υπονόμευσης του οικονομικού και πολιτικού μέρους αυτής της ιστορίας χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες για κριτική μεταφράζεται στις προθέσεις των μεμονωμένων αρθρογράφων. Αυτό είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδίδεται στο Paris Match».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved