Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πώς έζησε την 11η Σεπτεμβρίου
G-Politics

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πώς έζησε την 11η Σεπτεμβρίου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σπούδασε στη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο τέλος του 1998 βρέθηκε στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης για το πρώτο μεταπτυχιακό της ενώ στην συνέχεια πήγε στην Αμερική για το δεύτερο μεταπτυχιακό της στο Κολούμπια.

Το καλοκαίρι του 2001 λοιπόν μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και ένα μήνα και δύο ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων της στο γνωστό αμερικανικό πανεπιστήμιο, συμβαίνει η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.
«Πρόκειται για ανεξίτηλο βίωμα. Την ώρα του χτυπήματος ήμουν στο κέντρο του Μανχάταν, στην 42η οδό. Για να δώσω και το άλλοθι μου. Κοιμόμουν. Με φιλοξενούσε ένας οικογενειακός φίλος ο οποίος έλειπε στην Ελλάδα και χτυπούσε πολύ επίμονα το τηλέφωνο. Ήταν 9.00 το πρωί και εγώ δεν το σήκωνα. Όταν τελικά συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί, αντίκρισα ένα σεληνιακό τοπίο, δεν κυκλοφορούσε αυτοκίνητο, οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν με μάσκες, θυμάμαι τον Λούις Χένκιν, που δίδασκε ανθρώπινα δικαιώματα στο πανεπιστήμιο. Δύο ημέρες μετά, στο μάθημα του είπε: "Αυτό μας το έκαναν επειδή είμαστε ελεύθεροι, πλούσιοι και δυνατοί". Αυτή ήταν η ανάλυση ενός καθηγητή ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Επηρεασμένη από την ατμόσφαιρα προσάρμοσε τα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα της. Η εργασία της είχε ως θέμα τα έκτακτα μέτρα που έπαιρνε η αμερικανική κυβέρνηση Μπους και προωθούνταν διεθνώς για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα οποία «ήταν ένα πρόσχημα για την υπαναχώρηση από το κράτος δικαίου».
Πηγή: Ciao

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved