Βασίλης Λεβέντης: Το σοβαρό τροχαίο και οι απειλές για τη ζωή του
G-Politics

Βασίλης Λεβέντης: Το σοβαρό τροχαίο και οι απειλές για τη ζωή του

Το Σεπτέμβριο του 1996, ο Βασίλης Λεβέντης έπειτα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό, νοσηλεύεται για έναν περίπου μήνα στο Ιπποκράτειο.

«Ήταν παραμονή των εκλογών. Στο ύψος των διοδίων στα Μάλγαρα, δύο αυτοκίνητα μου έκλεισαν το δρόμο (πιστεύω με πρόθεση να με σκοτώσουν) και για να αποφύγω την πρόσκρουση, έπεσα στο χαντάκι ανάμεσα στα δύο ρεύματα. Το αυτοκίνητό μου ντεραπάρισε τρεις φορές και με βρήκαν στο χαντάκι μετά από πεντέμισι ώρες. Με έσωσε ο Θεός. Μου έκαναν δεκαοκτώ ράμματα στο κεφάλι και είχα σπάσει όλα μου τα πλευρά. Εκείνη την εποχή φώναζα από την τηλεόραση πως θα στηθεί κομπίνα στο Χρηματιστήριο, χωρίς όμως να αναφέρω ονόματα. Θεωρώ πως κάποιοι διαπλεκόμενοι θέλησαν να με βγάλουν από τη μέση» λέει.

Ακόμα και σήμερα, όπως αποκαλύπτει στο People, δέχεται απειλές. «Με παίρνουν στο τηλέφωνο κάποιοι χρυσαυγίτες που με βρίζουν και μου λένε “θα δεις τι θα σου κάνουμε”. Γνωρίζω πως τα ακροδεξιά-φασιστικά κόμματα δεν λειτουργούν με πολιτικό τρόπο. Αργά ή γρήγορα, καταφεύγουν στη βία και επομένως καταλήγουν να γίνονται εγκληματικές οργανώσεις». Πλέον, δεν κυκλοφορεί ποτέ μόνος στους δρόμους, τον συνοδεύουν δυο-τρία άτομα, για την ασφάλειά του. Ο κόσμος, όμως, τον αγαπά και με την πρώτη ευκαιρία τον σταματά για να του μιλήσει. «Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, μου μιλάει το 80% των κατοίκων. Στην Αθήνα, με σταματούν λιγότεροι, αλλά με κοιτούν όλοι!».

Όλα αυτά τα χρόνια, στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του, Νατάσα, που οργανώνει και όλο τον προεκλογικό αγώνα της Ένωσης Κεντρώων. «Πολλές φορές η Νατάσα μού είχε πει να σταματήσω από την πολιτική, διότι είχαμε καταστραφεί οικονομικά. Θυσιαστήκαμε για την Ένωση Κεντρώων, διότι παλεύαμε με τα δικά μας μέσα. Κάποια στιγμή κουράστηκε, αλλά το παλέψαμε και νικήσαμε. Χρειάστηκαν, όμως, 25 χρόνια γαϊδουρινής υπομονής». Όταν, μετά τις εκλογές, πήγε καλεσμένος στο πρωινό του ΑΝΤ1, μίλησε για το γιο του και βούρκωσε. «Συγκινούμαι, διότι ο γιος μου ήταν κι εκείνος της άποψης να σταματήσουμε. Όταν, όμως, είδε πως τη νύχτα της 25ης Ιανουαρίου πήραμε αυτό το ποσοστό, με ασπάστηκε και μου είπε να συνεχίσω τον αγώνα».
Πηγή: People

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved