Χαρίτος: «Είµαι εντάξει με τον εαυτό μου για το πώς διαχειρίστηκα τις συνεντεύξεις Τσίπρα-Μεϊμαράκη»
G-Politics

Χαρίτος: «Είµαι εντάξει με τον εαυτό μου για το πώς διαχειρίστηκα τις συνεντεύξεις Τσίπρα-Μεϊμαράκη»

Για το νέο μοντέλο της ΕΡΤ και πώς ακριβώς νιώθει ότι διαχειρίστηκε τις συνεντεύξεις του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μιλάει ο Πάνος Χαρίτος, συντονιστής και των δύο κορυφαίων προεκλογικών debates.

Η προεκλογική περίοδος είναι µία µεταβατική περίοδος µε άγνωστη επαγγελµατική κατεύθυνση για τους εργαζοµένους στην ΕΡΤ;

«Αν είναι µία µεταβατική περίοδος είναι κάτι που θα έπρεπε να προβληµατίσει όλους εµάς που εργαζόµαστε στην ΕΡΤ και πώς θα µεταδώσουµε τις ειδήσεις, αλλά και όλους αυτούς που πληρώνουν την ΕΡΤ. ∆εν είναι ένα στοίχηµα που πρέπει να κερδίσουµε µόνο εµείς. ∆εν πρέπει να επιστρέψει στο παλιό µοντέλο που κάποιος σηκώνει το τηλέφωνο και δίνει εντολές. Μέχρι στιγµής, σε ένα µεγάλο βαθµό το έχουµε καταφέρει αυτό, την ανεξαρτητοποίηση και τον απογαλακτισµό από την πολιτική ηγεσία. Τώρα, τι θα σηµαίνει µια πολιτική αλλαγή για την ΕΡΤ δεν µπορώ να το προβλέψω. ∆υστυχώς, ο νόµος δεν διασφαλίζει τους εργαζοµένους από µια τέτοια αλλαγή. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που επιχειρούµε εµείς να βγάλουµε προς τα έξω θα έχει συνέχεια. Αυτό δεν σηµαίνει ότι κάποιος έχει «παντρευτεί» κάποια καρέκλα, ούτε ότι είναι έτοιµος να εξυπηρετήσει άλλου είδους νοοτροπίες, τουλάχιστον από αυτούς που βρισκόµαστε εκεί αυτή τη στιγµή - και ιδιαίτερα εγώ».

Πώς αντιµετωπίσατε τις κριτικές για τις συνεντεύξεις των Τσίπρα και Μεϊµαράκη;

«Το περίµενα. Ήταν πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός ανέβηκε στο στούντιο της ΕΡΤ για να δώσει συνέντευξη. Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που µέσα σε 15 ηµέρες πήραµε δύο φορές συνέντευξη από τον πρωθυπουργό. Είναι λογικό να πέσουν όλα τα βλέµµατα πάνω σου, γιατί πια αποτελείς την πηγή της ενηµέρωσης. ∆εν νοµίζω ότι ήταν κακές οι κριτικές. Αν εξαιρέσεις ένα- δυο blogs και µια ιστοσελίδα, όλα τα άλλα ήταν θετικά. Νοµίζω ότι κάναµε αυτό που πρέπει. ∆εν είχαµε στο µυαλό µας ότι απέναντι έχουµε τον πρωθυπουργό και ότι πρέπει να το πάµε κάπως ή τον πρόεδρο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης και πρέπει να ρωτήσουµε συγκεκριµένα πράγµατα. Εγώ µε τον εαυτό µου είµαι εντάξει για τον τρόπο που διαχειρίστηκα αυτές τις συνεντεύξεις. Το µόνο άγχος µου ήταν να κάνω τις ερωτήσεις που πρέπει για να µπορώ να γυρίσω σπίτι µου και να κοιµηθώ ήσυχος».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved