Γιώργος Μαργαρίτης: «Δεν θέλουμε μόνο πρωθυπουργό της ημέρας, αλλά και της νύχτας»
G-Politics

Γιώργος Μαργαρίτης: «Δεν θέλουμε μόνο πρωθυπουργό της ημέρας, αλλά και της νύχτας»

Ποια είναι η σχέση του Γιώργου Μαργαρίτη με την πολιτική και πως σχολιάζει ο ίδιος το πολυσυζητημένο ζεϊμπέκικο της Όλγα Γεροβασίλη στο μαγαζί που εμφανίζεται ο ίδιος;

-Με την εξουσία είχατε πάρε-δώσε; Με τους πολιτικούς;

«Εγώ είμαι τραγουδιστής των απλών ανθρώπων και της άλλης πλευράς. Όταν λέω της άλλης πλευράς, εννοώ ότι ποτέ μου δεν είχα καμία σχέση με τους Μπρούκληδες. Με τους απλούς ανθρώπους χαριεντίζομαι, τον μεροκαματιάρη, τον εργαζόμενο... Μου αρέσει να περπατάω και να με χαιρετάνε οι εργάτες. Μεγάλη χαρά παίρνω από αυτό».

- Όταν όμως έρχεται η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στο μαγαζί σας; Εγινε μεγάλος χαμός.

«Μου αρέσει που μου δίνεις την ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια την Όλγα. Μακάρι να έρθουν και άλλοι πολιτικοί στα μαγαζιά να δουν πώς τα καταντήσανε, που έφτασαν τα σχήματα να δουλεύουν μόνο το Σάββατο. Ας έρθει οποιοσδήποτε πολιτικός, όπως έκανε η Γεροβασίλη, να δει τι συμβαίνει. Δεν έκανε κάτι κακό. Άσε που το 'χει κιόλας. Και από τότε το «Ασε τα ματάκια σου», που είναι το ζεϊμπέκικο του Τσιτσάνη, έμεινε ως το ζεϊμπέκικο της Γεροβασίλη. Δεν είναι φίλη μου, αλλά θα ήθελα το παράδειγμα της να ακολουθήσουν και άλλοι. Δουλεύει τόσος κόσμος στα νυχτερινά μαγαζιά. Το έχω πει, άλλωστε, δεν θέλουμε μόνο πρωθυπουργό της ημέρας, αλλά και της νύχτας.

-Αν έρθει ο Αλέξης Τσίπρας, τι τραγούδι θα του παίξετε;

«Ο,τι θέλει. Νέος άνθρωποι είναι. Φοβάμαι πάντως πως, αν δεν τα καταφέρει και ο Αλέξης, άσ' τα να πάνε. Καήκαμε».

-Εσείς πάντως τον στηρίζετε...

«Δεν έχω ούτε συμφέρον, ούτε τίποτα με κανέναν. Όλοι ίδιοι είμαστε, όλοι Έλληνες είμαστε, εμένα με ενδιαφέρει να μπορούμε να συζητάμε και να συνδιαλεγόμαστε. Δεν γίνεται να λέμε ότι εμείς διδάξαμε τη δημοκρατία και να μην το κάνουμε στην πράξη. Πιο μάγκες είναι οι άλλοι από εμάς; Δεν είμαι πολιτικός, ούτε μιλάω ως ειδικός, το μόνο που ξέρω είναι ότι περπατάω στον δρόμο και βλέπω γερμένα κεφάλια και χαμόγελα με καημό. Δεν είμαστε πια χαρούμενος λαός. Και αυτό με θλίβει».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved