Θάνος Μικρούτσικος: Τον πήρε ο Βενιζέλος την ώρα που έτρωγε σουβλάκια και…
G-Politics

Θάνος Μικρούτσικος: Τον πήρε ο Βενιζέλος την ώρα που έτρωγε σουβλάκια και…

O Θάνος Μικρούτσικος εξομολογείται ένα… περίεργο περιστατικό με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Πότε ήταν η τελευταία φορά που…

-Γέλασες μέσα από την ψυχή σου; «Ένα μεσημέρι, όταν ήμουν υπουργός Πολιτισμού, είχα πάει για σουβλάκια στον Κάβουρα στο Εξάρχεια, που ήταν π αδυναμία μου. Τότε χτυπάει το τηλέφωνο μου και κατά λάθος το σηκώνω διαπιστώνοντας πως ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που ήθελα να ακούσω την ώρα που απολάμβανα ένα ωραιότατο χοιρινό σουβλάκι. Αυτόματα αρχίζω να μιλάω γυναικεία λέγοντας: «Δεν είναι εδώ ο υπουργός. Εγώ είμαι η καθαρίστρια», Όσοι με άκουσαν πέσανε καίω από τα γέλια. Για μένα το γέλιο είναι τρόπος ζωής. Η παρέα μου κι εγώ είμαστε χαρούμενοι τύποι. Ξεκαρδιζόμαστε με το παραμικρό» τόνισε στο People.

-Σκέφτηκες να ασχοληθείς ξανά με την πολιτική; «Ήμουν πάντα πολιτικοποιημένος. Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου μου πρότεινε να ασχοληθώ με την πολιτική, αρνήθηκα μεν να μπω στη Βουλή-μου είχε προτείνει να είμαι τρίτος στο Επικρατείας-, αλλά δεν αρνήθηκα το υπουργείο Πολιτισμού. Ήθελα να συμβάλω στη δημιουργία θεσμών και υποδομών. Το 1996 αποχώρησα και είπα ότι αυτός ο κύκλος έχει τελειώσει. Δεν είναι εύκολο να μπαινοβγαίνεις στη μουσική γιατί θα σε εκδικηθεί. Θέλω να «τελειώσω» τη ζωή μου μέσα σε ήχους.»

-Διαφώνησες με ένα φίλο σου; «Καθημερινά. Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν έχει τύχει, αλλά σίγουρα μέχρι το βράδυ κάτι θα έχει γίνει.»

-Απόλαυσες μια συζήτηση με τον αδελφό σου, Ανδρέα;

«Προχθές στο σπίτι μου. Μιλήσαμε για τα παιδικά μας χρόνια στην Πάτρα. Έχουν πέρασε ι αρκετά χρόνια από τότε, τα βλέπουμε με μια γλυκόπικρη γεύση. Από εκείνη την πόλη όπου κάναμε τα πρώτα μας βήματα είχαμε πολλά να θυμηθούμε και μου άρεσε πολύ.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved