Βούλα Πατουλίδου: Η κρίση στην Ελλάδα και το προσφυγικό
G-Politics

Βούλα Πατουλίδου: Η κρίση στην Ελλάδα και το προσφυγικό

H Βούλα Πατουλίδου μιλά για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα. Πώς βλέπει την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. 

«Η παρούσα αποκαρδιωτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι προϊόν των τελευταίων ετών. Η φυσική κατάληξη ενός εγκαταλελειμμένου ανθρώπινου οργανισμού, κακοποιημένου διατροφικά και σωματικά από εμάς τους ίδιους, είναι οι διάφορες αρρώστιες. Αυτό είναι τα μνημόνια. Η αρρώστια του κράτους μας, έπειτα από την πολύχρονη εγκατάλειψη του και από τους κυβερνώντες και από τους πολίτες» τόνισε στην Freddo.

Το προσφυγικό, λόγω της ποντιακής καταγωγής της, είναι κεντρικό θέμα στην ατζέντα της. «Η προσφυγική κρίση είναι πάνω από όλα ανθρωπιστική κρίση. Είναι πρωτοφανές η Ευρώπη να αναζητά ακόμα τον ρόλο της και να σχεδιάζει στο πόδι στρατηγικές αντιμετώπισης τέτοιας κρίσης. Οι άνθρωποι εκεί νομίζουν ότι διαχειρίζονται χρήματα και νούμερα. Γι' αυτό και έχει βαφτεί στο αίμα η Μεσόγειος. Δεν έχουν εμπειρία και αποδεικνύονται ανέτοιμοι να δεχτούν και να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο κύμα προσφύγων. Τον πρόσφυγα δεν τον σταματά τίποτα. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Όπως και πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εταίροι μας ότι δεν μπορεί να αντέξει μονομερώς ένα κράτος αυτό το φορτίο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved