Η Σβετλάνα του Δημοσθένη Βεργή ξεσπά: «Είναι ο άνθρωπός μου»
G-Politics

Η Σβετλάνα του Δημοσθένη Βεργή ξεσπά: «Είναι ο άνθρωπός μου»

Η Σβετλάνα Λισαγκόρ-Βεργή είναι η επί 13 χρόνια σύζυγος του Δημοσθένη Βεργή, του Προέδρου των Οικολόγων Ελλάδος.

Ο Δημοσθένης Βεργής το 2014 καταδικάστηκε σε 37 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη χωρίς αναστολή ενώ η αίτηση αποφυλάκισης που έκανε καταδικάστηκε καθώς διεκδικούσε δασικές εκτάσεις ή αναδάσωτες δημόσιες εκτάσεις με πλαστούς τίτλους.

Οι δυο τους μιλάνε πολύ συχνά, και εκείνος της λέει ότι είναι αθώος και εκείνη βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του.
Η Σβετλάνα Λισαγκόρ-Βεργή μίλησε στην freddo.

Πότε το ν είδατε τελευταία φορά;
«Τον βλέπω τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Είμαι η σύζυγος του και είναι ο άνθρωπος μου. Οφείλω να είμαι δίπλα του»

Πώς αισθάνεται; Νιώθει μόνος και απελπισμένος, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα;
«Ο Δημοσθένης δεν είναι μόνος του. Έχει εμένα στο πλευρό του. Δ εν θα έλεγα ότι είναι απελπισμένος. Είναι πολύ αισιόδοξος και έχει μεγάλη πεποίθηση ότι θα βγει σύντομα. Πριν από τη φυλακή»


Λίγες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι κατέρρευσε όταν έμαθε ότι απερρίφθη η αίτηση αναστολής...
«Κοιτάξτε, ο Δημοσθένης ζει με ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό της καρδιάς του. Νομίζω όμως, σας ξαναλέω, ότι σύντομα θα βγει από τη φυλακή»

Τον είδατε αυτά τα δύο χρόνια που είναι στη φυλακή να κλαίει;
«Οχι. Ο Δημοσθένης ευτυχώς είναι δυνατός και δεν συγκινείται, ούτε κλαίει εύκολα. Τουλάχιστον δεν το δείχνει προς τα έξω. Το μόνο που έχει αλλάξει μεταξύ μας είναι η απόσταση και τίποτα άλλο. Αυτό που ο Δημοσθένης έχει να αντιμετωπίσει στη ζωή του είναι, όπως καταλαβαίνετε, κάτι το πρωτοφανές, ωστόσο είχε πάντα ένα καλό: δεν άφηνε ποτέ υποθέσεις χωρίς να τις λύσει. Ήθελε πάντα να τις ολοκληρώνει. Όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί για την υπόθεση του συζύγου μου με τα λεγόμενα καταπατημένα οικόπεδα είναι μόνο η μία πλευρά. Αυτά που είχε να πει ο Δημοσθένης δεν γράφτηκαν ποτέ. Έχουμε μπροστά μας το Εφετείο για να αποδείξει την αθωότητά του. Θέλει, όπως λέει ο ίδιος, πρώτα να αναδειχθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτα άλλο στον κόσμο»

Πώς περνάει ης μέρες του μέσα στη φυλακή;
«Ασχολείται με πολλά πράγματα. Διαβάζει βιβλία, ακούει μουσική και είναι πολύ κοινωνικός»

Οι φύλακες και οι άλλοι κρατούμενοι πώς του συμπεριφέρονται;
« Ιδιαίτερα οι φύλακες τον αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό. Έχω παρατηρήσει ότι κάνουν τα πάντα για να είναι καλά ο Δημοσθένης. Είναι ανθρώπινη η συμπεριφορά τους, πραγματικά.»

Σας έχει αναφέρει την επιθυμία τον να βγει και πάλι έξω;
« Ο Δημοσθένης ήταν ένα ελεύθερο πνεύμα που ποτέ δεν είχε βιώσει τη φυλάκιση. Το λέει: «Θέλω να βγω έξω και να πετάξω σαν πουλί». Ένας άνθρωπος που του άρεσε η απόλυτη ελευθερία. Ευτυχώς αντιμετωπίζει τη φυλακή με μεγάλη δύναμη και αισιοδοξία. Κάθε μέρα που περνάει την αφήνει πίσω του και κάνει όνειρα για το μέλλον»

Πόσα χρόνια είστε μαζί;
«Δεκατρία ολόκληρα χρόνια. Μια ζωή».

Παιδιά δεν αποκτήσατε;
«Όχι, δεν αποκτήσαμε. Τα δικαστήρια ταλαιπωρούν τον Δημοσθένη με αυτή την υπόθεση πάνω από 3Ο χρόνια. Πώς να κάνουμε παιδιά;»

Απέκτησε χρήματα ο Δημοσθένης Βεργής μέσα από το κόμμα και όσα έκανες;
« Ο Δημοσθένης απέκτησε χρήματα όχι από την πολιτική και το κόμμα, αλλά από μια μουσική εταιρεία παραγωγής που είχε στην κατοχή του, με παραδοσιακή μουσική. Τα cd’s και τους δίσκους τα έστελνε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης και από εκεί είχε αποκτήσει όλα τα χρήματα»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved