Γιάννης Μπουτάρης: «Εξακολουθώ να λέω ότι έχουμε μια αντίληψη Σοβιετίας»
G-Politics

Γιάννης Μπουτάρης: «Εξακολουθώ να λέω ότι έχουμε μια αντίληψη Σοβιετίας»

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν το μαύρο σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν εξασφάλισαν άδεια. Ποια η γνώμη του Γιάννη Μπουτάρη; 

«Αυτό είναι άλλη μία απόδειξη ότι είμαστε σοβιετικό κράτος. Το Δημόσιο οφείλει να δίνει άδειες και όποιος ενδιαφέρεται να καταθέτει ένα παράβολο. Το κράτος ας ενδιαφερθεί ώστε το κρατικό κανάλι να είναι ένας σοβαρός σταθμός ενημέρωσης. Από την άλλη, τα ιδιωτικά κανάλια έχουν εμπορικά συμφέροντα και επομένως η αγορά και ο κόσμος θα κρίνουν ποια από αυτά μπορούν να σταθούν και ποια όχι» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

- Ο διαγωνισμός για τις 4 άδειες δεν σας βρίσκει σύμφωνο;

«Oχι, και μάλιστα με βάση τη λογική που μόλις ανέλυσα.»

- Πώς βλέπετε τον Έλληνα της κρίσης;

«Είναι στριμωγμένος. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι βαθιά κοινωνική. Υπάρχει μια παθητικότητα και μια συνεχής γκρίνια. Πέρσι έπαιρνες 1.000 ευρώ και έλεγες «θα τη βολέψω», τώρα παίρνεις 800 και λες πάλι το ίδιο και τη βολεύεις και το ίδιο θα λες και για τα 400 ευρώ. Αυτό είναι μια πορεία προς τη φτωχοποίηση. Δεν αντιδρά, όμως, κανένας. Λες απλώς «εγώ φεύγω».

- Συμφωνείτε με την επιλογή πολλών νέων επιστημόνων που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό;

«Εκατό τοις εκατό.»

- Τι να καθίσουν να κάνουν εδώ; Να περιμένουν το ΑΣΕΠ;

«Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και αν δεν αλλάξουν οι καταστάσεις, δεν βλέπω φως στο τούνελ. Εξακολουθώ να λέω ότι έχουμε μια αντίληψη Σοβιετίας: όλα τα κάνει το κράτος. Αλλά ποιο κράτος; Αυτό που λειτουργεί με τα βασιλικά διατάγματα του ’57;»

- Μήπως είμαστε σκουριασμένοι σε διάφορους τομείς;

«Το «σκουριασμένοι» είναι ελαφριά κουβέντα. Είμαστε διαβρωμένοι πλήρως - και αυτό είναι που με κάνει να μη βλέπω ούτε οξυγόνο, ούτε ελάχιστο φως στο τούνελ.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved