Βάρος στα αντισταθμιστικά μέτρα θα ρίξει η Ελλάδα στο Eurogroup
G-Politics

Βάρος στα αντισταθμιστικά μέτρα θα ρίξει η Ελλάδα στο Eurogroup

«Μας ζητήσατε πλεόνασμα 0,5% για το 2016, σας φέραμε 3,4%». Μια παραλλαγή της φράσης αυτής αναμένεται να χρησιμοποιήσει αύριο στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να υποστηρίξει τα επιχειρήματα της Ελλάδος σε σχέση με τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας και να αποσπάσει τα μεγαλύτερα δυνατά ανταλλάγματα για τα αντισταθμιστικά μέτρα από τους εταίρους.

Η κυβέρνηση επενδύει στην πολιτική διαπραγμάτευση αφενός για να μειώσει το δημοσιονομικό πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ – το βασικό κορμό του οποίου έχει αποδεχτεί- αφετέρου για να αποσπάσει από τους δανειστές αντισταθμιστικά μέτρα ικανά να στηρίξουν πολιτικά την επιχειρούμενη συμφωνία με τους θεσμούς.

Ως μέρος αυτής της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα παρουσιάσουν στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης τα αναθεωρημένα στοιχεία για τις δημοσιονομικές επιδόσεις του 2016. Βάσει του προγράμματος η Ελλάδα θα έπρεπε να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 0,50% του ΑΕΠ το 2016, ήτοι πλεόνασμα 875 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved