Δημήτρης Καταλειφός: «Συνειδητά πια θα πω ότι με απογοήτευσε η Αριστερά»
G-Politics

Δημήτρης Καταλειφός: «Συνειδητά πια θα πω ότι με απογοήτευσε η Αριστερά»

Υστερα από μια επιτυχημένη σεζόν ετοιμάζεται για μια νέα πρεμιέρα με τέσσερα μονόπρακτα του Πίντερ και παραδέχεται ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε «κανένα αεράκι να φυσάει».

Δύο χρόνια μετά, τελικά αυτή η Αριστερά σάς απογοήτευσε;
«Συνειδητά πια θα πω ότι με απογοήτευσε η Αριστερά. Παρότι ήμουν πάντα με αριστερή προδιάθεση, δεν αισθάνομαι καθόλου καλά με όλα αυτά που γίνονται. Αναγνωρίζω ότι είναι τρομερά δύσκολα τα πράγματα, γιατί υπάρχει κάτι πέρα από την Ελλάδα, που μας επιβάλλεται απέξω. Αλλά δυστυχώς δεν είδα κανέναν άλλον τόνο, κανένα άλλο ύφος. Κι αυτό είναι απογοητευτικό».

Είχατε την ελπίδα για κάτι καλύτερο;
«Αν μη τι άλλο, ήθελα μια άλλη ηθική και αισθητική και δεν τη βλέπω. Δεν μιλάω για τα οικονομικά, δεν τα ξέρω. Αλλά για όσα έχουν να κάνουν με ένα άλλο ύφος, με ένα άλλο αεράκι που περίμενα να φυσήξει. Αυτό το αεράκι δεν το είδα σε κανένα επίπεδο. Είδα επανάληψη διαδικασιών και θεσμών, ποιον δικό μας θα βολέψουμε».

Ηρθαν νέες γενιές στα πράγματα. Δεν λειτούργησε θετικά;
«Είναι σχετικό το ηλικιακό, με την έννοια του βιολογικού. Εγώ πιστεύω ότι το ηλικιακό έχει να κάνει με την ψυχή μας. Με απόδειξη τον εαυτό μου, που είμαι 63 ετών και αισθάνομαι σε πολλά, κυρίως στη δουλειά, 18 και 20. Στην πολιτική δεν βρίσκω ότι το μυαλό και το ήθος είναι απόλυτα συνυφασμένα με την ηλικία. Χρειάζονται νέα μυαλά, συγκροτημένα με οράματα», λέει ο Δημήτρης Καταλειφός στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved