Στις Βρυξέλλες με τον Θοδωρή Ζαγοράκη
G-Politics

Στις Βρυξέλλες με τον Θοδωρή Ζαγοράκη

Ανάμεσα σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Θεσσαλονίκη μοιράζει τη ζωή του τα τελευταία χρόνια ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου που πια έχει στραφεί στην πολιτική και εξελέγει Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, δραστηριοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας (σε αυτήν υπάγονται και θέματα αθλητισμού) αλλά και στην Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας. Και είναι ιδιαίτερα ενεργός στις υποχρεώσεις του με δράσεις που δεν περνάνε απαρατήρητες στις Βρυξέλλες.

Εκεί τον συναντήσαμε κι εμείς στα πλαίσια ενός ταξιδιού παρουσίασης τόσο της δομής και της λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου σε δημοσιογράφους, όσο και του έργου του στο κέντρο δράσης της Ευρώπης διοργανωμένο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και την Beautiful People PR.

Φτάσαμε στις Βρυξέλλες την ίδια μέρα αλλά σε διαφορετικές ώρες και από διαφορετικά σημεία εκκίνησης. Εμείς από την Αθήνα κι εκείνος από τη Θεσσαλονίκη. Η συνάντησή μας στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν κανονισμένη για την επόμενη μέρα το πρωί. Και μας υποδέχτηκε τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του στην είσοδο με ένα τεράστιο χαμόγελο. Απλός, όπως πάντα, χαλαρός και σε πολύ καλή διάθεση ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποδείχτηκε για εμάς εξαιρετικός οικοδεσπότης. Επαγγελματίας σε όλα του, απαιτητικός με τον εαυτό του -όπως ήταν και ως αθλητής- τελειομανής και πάντα το ίδιο λαϊκό παιδί με την μεγάλη ψυχή και καρδιά που γνωρίσαμε και αποθεώσαμε στα γήπεδα.

Στο γραφείο του σε περίοπτη θέση η φανέλα της Εθνικής Ελλάδος με το 7 καθώς και άλλα αναμνηστικά από την αθλητική του καριέρα. Το σπίτι του, αυτό που τον φιλοξενεί όταν βρίσκεται στις Βρυξέλλες, λίγα μόλις μέτρα από το Ευρωκοινοβούλιο. Οι συνεργάτες του, ευρύτερη οικογένειά του. Είναι οι άνθρωποι που εμπιστέυεται απόλυτα και που μαζί "τρέχουν" όλα τα projects που αναλαμβάνει. Και δεν είναι λίγα.

Ακόμα και λίγα λεπτά μαζί του είναι αρκετά για να αντιληφθεί κανείς πως ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που δεν έχουν επαφή με τον κόσμο. Αντιθέτως. Μια από τις αγαπημένες του καθημερινές συνήθειες είναι να κυκλοφορεί στον κόσμο, να μιλάει με όλους και να μαθαίνει από πρώτο χέρι τι τους απασχολεί, τα προβλήματα αλλά και τα καλά που συμβαίνουν γύρω του. Κυρίως, δεν είναι τυπικός. Κι αν και δεν είναι fan -όντως δεν είναι- των φωτογραφιών, στην κυριολεξία είναι το χειρότερό του, το φωτογραφικό υλικό που εξασφαλίσαμε κατά την παραμονή μας δίπλα του στο Ευρωκοινοβούλιο είναι άφθονο.

Special Detail... η αδυναμία του στην οικογένειά του. Δεν την κρύβει -και να ήθελε βέβαια δεν κρύβεται- και αρκεί να τον ακούσει κανείς να μιλάει στο τηλέφωνο με την κόρη του, Μαρία για να καταλάβει πως μπροστά στα παιδιά του ο "σκληρός" Θοδωρής είναι απλά... βούτυρο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved