Το μοντέλο και η φωτογράφηση που τρέλανε την Εκκλησία
G-Politics

Το μοντέλο και η φωτογράφηση που τρέλανε την Εκκλησία

Η φωτογράφηση που αποφάσισε να κάνει εξόργισε την Εκκλησία και τους πιστούς και όχι άδικα.

Η Γερμανίδα μοντέλο, παρουσιάστρια και μέλος του κόμματος της Μέρκελ, Σοφία Τομάλα, αναπαρίστανε τη Σταύρωση του Ιησού λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της Γέννησής του.

Η 28χρονη καλλονή δέχτηκε να ποζάρει ημίγυμνη πάνω σε έναν ξύλινο σταυρό, σαν τον Ιησού, στο πλαίσιο διαφήμισης του online πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών Lottohelden, με το σλόγκαν «Τα Χριστούγεννα γίνονται τώρα ομορφότερα» και η αμοιβή της ήταν αρκετά υψηλή.

«Η πίστη δεν σημαίνει για μένα τίποτα. Πιστεύω σε μένα και πιστεύω στο κάρμα. Στο καλό και το κακό. Οταν έχει κάποιος ως αρχή να είναι καλός απέναντι στους άλλους ανθρώπους, τότε αυτή είναι δική μου πίστη» δηλώνει η ίδια στη γερμανική εφημερίδα «Bild». Όταν την ρώτησαν για τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε η φωτογράφισή της από τους χριστιανούς, η Τομάλα επισήμανε ότι είναι μεγαλωμένη σε οικογένεια της ανατολικής Γερμανίας, όπου ο θεσμός της Εκκλησίας δεν είναι τόσο ισχυρός. «Σέβομαι όμως όλους όσοι τιμούν την πίστη τους» πρόσθεσε.

Η αντίδραση της γερμανικής εκκλησίας απέναντι σε αυτή την πρόκληση ήταν άμεση, με τον πρόεδρο της κεντρικής επιτροπής των Καθολικών της Γερμανίας να χαρακτηρίζει τη φωτογράφιση «κακόγουστη και χαζή. Αυτό δεν είναι τέχνη. Άλλοι καλλιτέχνες έσπασαν πολύ πιο έξυπνα αυτό το ταμπού. Είναι αξιολύπητο το γεγονός ότι μια επιχείρηση πιστεύει ότι μπορεί να διαφημιστεί μέσα από την προσβολή των θρησκευτικών αισθημάτων». Βέβαια δεν έλειψαν και οι αντίθετες γνώμες, αφού η ανάρτηση της εν λόγω φωτογράφισης στον λογαριασμό της Τομάλα στο Instagram συγκέντρωσε περισσότερα από 40.000 likes μέσα σε λίγες ώρες. Κάποιοι μάλιστα σχολίασαν ότι το θεωρούν τέχνη και εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό της.

Η Σοφία Τομάλα έγινε γνωστή μέσα από τη γερμανικό «Dancing with the stars» το 2010 και πριν από λίγους μήνες αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι τα τελευταία πέντε χρόνια είναι μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, δηλώνοντας μεγάλη φαν της Ανγκελα Μέρκελ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved