Γιώργος Νταλάρας: «Με απογοητεύει και με θλίβει η πολιτική της χώρας»
G-Politics

Γιώργος Νταλάρας: «Με απογοητεύει και με θλίβει η πολιτική της χώρας»

Ο Γιώργος Νταλάρας έχει πολιτική άποψη και την εκφράζει. 

Μάλιστα, ο ίδιος γνωρίζει ότι οι απόψεις του αυτές δεν αρέσουν σε όλους.

Πως κρίνετε το γεγονός ότι στην πολιτική ή της χώρας κυριαρχούν πάλι σκάνδαλα;

«Με απογοητεύει και με θλίβει. Όχι εμένα, όλους τους λογικούς ανθρώπους, νομίζω. Μας γεμίζει ασφάλεια. Αν κάνατε μια έρευνα, δε, είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος στη μεγάλη του πλειονότητα πιστεύει ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει και τίποτα δεν θα καλυτερεύσει. Και αυτό σε μια εποχή τόσο δύσκολη για την Ελλάδα, μετά τη μακροχρόνια κρίση, τα προβλήματα, τα σοβαρά θέματα στην εξωτερική μας πολιτική. Τους παρακολουθείς να ζώνονται μεταξύ τους χωρίς πραγματικά επιχειρήματα στη Βουλή, στα τηλεοπτικά παράθυρα σα από το Διαδίκτυο, όπου ο κάθε ανώνυμος, αυθόρμητα ή, ακόμα χειρότερα, καθ' υπόδειξη, προσθέτει και τη δική του «σοφία» ή κακοήθεια. Πείτε μου, είναι αυτό πολιτική;»

Πως κρίνετε τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη;

«Ακούστε. Για μένα η πολιτική ήταν πάντα κάτι πολύ σοβαρό και δεν ήμουν ποτέ της άποψης «Αδιαφορώ για τα πάντα, δεν θα ψηφίσω κανέναν, δεν θα τίποτα, όλοι τους ίδιοι είναι». Συνεπώς, δεν ) να κρίνω κανέναν προσωπικά, ούτε με αφορά. Η ιδεολογία μου είναι γνωστή εξάλλου. Αυτό μπορώ να πω ως πολίτης όμως είναι ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης που προαναφέραμε δεν ασκείται πραγματική πολιτική, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την αντιπολίτευση. Απαιτείται αλήθεια, σοβαρότητα, διαύγεια και ένα minimum κοινού μετώπου στην εξωτερική πολιτική, πριν να είναι πολύ αργά και έχουμε κάποιο «ατύχημα». Δεν λέω καμιά φιλοσοφία, αλλά το αυτονόητο»

Μπορεί τελικά ένα κόμμα της Αριστεράς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να υλοποιεί σκληρά οικονομικά μέτρα κατά των πολιτών;

«Μα, δεν είναι θέμα της Αριστεράς αυτό. Είναι μια «φορετή» πολιτική των δανειστών και σε πολλά σημεία τιμωρητική εδώ και 10 χρόνια σχεδόν. Το θέμα είναι ότι από την αρχή δεν συνειδητοποιήσαμε τι συνέβαινε και χωρίστηκε η Ελλάδα σε μνημονιακούς και σε αντιμνημονιακούς, λες και υπήρχαν άνθρωποι λογικοί που ήθελαν το Μνημόνιο. Χάσαμε έτσι πολύ χρόνο εις βάρος μας, του κόσμου δηλαδή, επειδή η πόλωση βολεύει κάποιους κάθε φορά που προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο βγάζοντας την ουρά τους απέξω, ενώ στην ουσία μετατοπίζουν την προσοχή του κόσμου από το πραγματικό πρόβλημα»

Έχετε δεχτεί προτάσεις να κατεβείτε για βουλευτής ή να γίνετε υπουργός;

«Πολλές φορές. Εγώ όμως όλη μου τη ζωή ήμουν και θα είμαι μουσικός. Και νιώθω ευλογημένος και ευτυχής γι' αυτό»

Θα πηγαίνατε για υπουργός Πολιτισμού;

«Όχι, ποτέ. Αυτή είναι δουλειά για ανθρώπους πρακτικούς, ορθολογιστές, με πρόγραμμα. Το λέω πολύ σοβαρά. Δεν κάνουν όλοι για όλα» εξήγησε στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved