Ρωσία και Τουρκία βάζουν «φωτιά» στην παγκόσμια οικονομία
G-Politics

Ρωσία και Τουρκία βάζουν «φωτιά» στην παγκόσμια οικονομία

Ρωσία | Κυρώσεις ΗΠΑ | Τουρκία: Κατακόρυφη πτώση κατέγραψε την Πέμπτη (09/08/2018) το ρωσικό νόμισμα, μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις, ενώ οι ανησυχίες ότι η Τουρκία οδεύει προς μία κανονική οικονομική κρίση συνέχισαν να πλήττουν την λίρα.

Το «ράλι» στις κινεζικές μετοχές βοήθησε να αντισταθμιστεί κάπως η νέα κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου Κίνας-ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού το Πεκίνο ανταπέδωσε τις τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, ο βρετανικός δείκτης FTSE, ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC40 σημείωσαν νωρίτερα πτώση 0,7%, 0,3% και 0,4% αντίστοιχα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Wall Street υποδήλωναν σταθεροποιητικό άνοιγμα στη Νέα Υόρκη, αλλά αυτό φαίνεται μάλλο παραπλανητικό καθώς οι σημαντικές εξελίξεις είναι στις αγορές συναλλάγματος.

Το ρωσικό ρούβλι σημείωσε «βουτιά» αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει νέες κυρώσεις καθώς κατέληξε ότι η Μόσχα είχε χρησιμοποιήσει έναν νευροτοξικό παράγοντα κατά του Ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του στη Βρετανία, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

Το ρούβλι υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του 2016, στα 66,1 ρούβλια ανά δολάριο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved