Εκλογές 2019: Χάρης Ρώμας: «Θέλω να κάνω ουσιαστικό έργο στον τομέα του Πολιτισμού» (photos)
G-Politics

Εκλογές 2019: Χάρης Ρώμας: «Θέλω να κάνω ουσιαστικό έργο στον τομέα του Πολιτισμού» (photos)

Ο Χάρης Ρώμας κατεβαίνει στις φετινές εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη.

Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και θεατρικός επιχειρηματίας, εξήγησε αποκλειστικά στο gossip-tv.gr πώς πήρε αυτή την απόφαση ν' σχοληθεί με την πολιτική και να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές και αποκάλυψε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που του γίνεται πρόταση.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο «Καφέ της Χαράς» την σειρά που έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη και επανέρχεται στις οθόνες μας με νέα επεισόδια.

Η υποψηφιότητα σας προκάλεσε αίσθηση καθώς είστε ένας άνθρωπος που δεν μίλαγε για πολιτική. Πώς πήρατε την απόφαση να πείτε «ναι»;

«Την πήρα για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί φτάνει κάποια στιγμή στη ζωή κάθε συνειδητοποιημένου ανθρώπου, εννοώ πολιτικά συνειδητοποιημένου και σκεπτόμενου, που αισθάνεται ότι πρέπει ν’ αντιδράσει πιο ενεργά για κάτι που συμβαίνει γύρω του και το θεωρεί νοσηρό για την κοινωνία και τους συμπολίτες του. Άρχισα να το αισθάνομαι αρκετό καιρό πριν, αλλά κάποια στιγμή έγινε επιτακτική ανάγκη να σηκώσω το μικρό μου παράστημα ενάντια σε αυτό τον ακατάσχετο λαϊκισμό που κατέκλυσε την ελληνική επικράτεια».

Είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνετε υποψήφιος σε εκλογές. Σας είχε γίνει ξανά πρόταση στο παρελθόν;

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνω και η τέταρτη φορά που μου κάνουν πρόταση. Έχω δεχτεί πρόταση και από την κεντρική πολιτική σκηνή από άλλο κόμμα. Μου έχουν κάνει πρόταση για Δημοτικές Εκλογές από τη ΔΗΜΑΡ και από την Ντόρα Μπακογιάννη όταν είχε κατέβει με δικό της κόμμα. Είχα αρκετές φορές προτάσεις, αλλά δεν αισθανόμουν ότι έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή ή ότι υπάρχει λόγος να το κάνω».

Με τον κ. Πατουλη ήσασταν συμφοιτητές στην ιατρική. Βοήθησε η γνωριμία σας στο να πάρετε πιο εύκολα την απόφαση;

«Ένας από τους λόγους που πήρα αυτή την απόφαση ήταν επειδή μου το πρότεινε ο Γιώργος Πατούλης και τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Μ’ έπνιγε αυτή η κατάσταση που κατέκλυσε τα ελληνικά πράγματα. Ο Γιώργος Πατούλης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω αρκετά χρόνια από το Πανεπιστήμιο της Ιατρικής, τον συμπαθούσα πάντα πολύ και τον είχα ξεχωρίσει παρ’ ό,τι δεν ταιριάζαμε πολύ, ούτε είχαμε κοινές παρέες, ούτε κάναμε στενή παρέα με την έννοια να βγαίνουμε μαζί. Όσες φορές συναντιόμασταν είχαμε μια αμοιβαία συμπάθεια ο ένας για τον άλλο. Εκτιμούσαμε το μυαλό ο ένας του άλλου. Μου άρεσε που ήταν στο Πανεπιστήμιο ένα αγόρι νέο, ακομπλεξάριστο, γεμάτο με τη χαρά της ζωής, πράγμα που είναι απαραίτητο για έναν πολιτικό έτσι ώστε να μεταδώσει αυτή τη χαρά και στους πολίτες. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι είναι οραματιστής, βάζει στόχους κοινωφελείς τους οποίους προσπαθεί να πραγματοποιήσει, πράγμα το οποίο έκανε επί τρεις συνεχείς θητείες ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τυχαίο να σε ψηφίζουν τόσες φορές. Και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ψηφίστηκε επί τρεις συνεχόμενες θητείες. Θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να τον εμπιστευτείς απόλυτα».

Σε περίπτωση που εκλεγείτε, έχετε κάποιο πρόγραμμα; Με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε;

«Ο Γιώργος Πατούλης μού ζήτησε τη βοήθεια και τη συμπαράστασή μου και συζητήσαμε ν’ αναλάβω τον τομέα του πολιτισμού που μου αρέσει πάρα πολύ και έχουμε κάνει έναν πολύ μεγάλο σχεδιασμό γι’ αυτό. Συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή πως αφού αποφασίζω να το κάνω αυτό πρώτη φορά, πρέπει να μάθω τα πάντα γύρω από την κεντρική επιτροπή της παράταξής μας και να ενημερώνομαι για τα πάντα και τα προβλήματα που έχουν οι πολίτες. Υπάρχει όλο το πλάνο εργασίας και θα γίνει πιο συγκεκριμένο για τον τομέα του Πολιτισμού. Έχουμε ήδη σκεφτεί 40 δράσεις και θέλουμε να δούμε πώς θα υλοποιηθούν. Εγώ απασχολούμαι με όλα τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον πολίτη, ενημερώνομαι για τα πάντα. Ο πολιτισμός πρέπει να είναι η ραχοκοκαλιά μιας υγειούς κοινωνίας αλλά επειδή αυτό ο πολίτης δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει, πρέπει να τον βάλουμε μέσα στη ζωή του χωρίς να βάλει το χέρι στη τσέπη. Δεν μπορούμε να του ζητήσουμε λεφτά για να κάνουμε πολιτιστικές δράσεις. Θα τις κάνουμε με ένα τέτοιο τρόπο που θ’ αποκομίσει λεφτά ο κόσμος. Αυτή είναι η άποψή μας. Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για να κερδίσει ο πολίτης και παράλληλα θα επιμορφώσουμε τους πολίτες και θα τους ψυχαγωγήσουμε».

Γιατί να σας ψηφίσει κάποιος;

«Μου φάνηκε ότι με τον Γιώργο μπορούμε να περπατήσουμε μαζί, να πορευτούμε και να κάνουμε έργο ουσιαστικό στον τομέα του Πολιτισμού όπου δεν έχει γίνει τίποτα όσον αφορά στην περιφέρεια γιατί ήταν διακοσμητική η παρουσία των προηγούμενων. Ξέρω ότι θα υπάρξουν γραφειοκρατικά κολλήματα, αλλά στόχος μας είναι αυτά που θα κάνουμε να προσφέρουν δουλειά στον κόσμο».

Φοβάστε μήπως σας ασκήσουν κριτική καθώς δεν έχετε κάποια σχέση με την πολιτική όπως αναφέρετε και στη σελίδα σας

«Δεν θέλω να είμαι πολιτικός. Πάντα είχα πολιτική σκέψη αλλά όχι κομματική. Κάνω ένα επάγγελμα εδώ και πολλά χρόνια που υφίστασαι κριτική γιατί εκτίθεσαι. Δεν θα πέσω από τα σύννεφα εάν ακούσω τα χίλια μύρια όσα. Εμένα με ενδιαφέρει να πετύχουμε ένα μέρος από τους στόχους μας και αυτό θα κάνουμε».

Αν εκλεγείτε πόσο εύκολο θα είναι να συνδυάσετε την πολιτική σας δράση με την υποκριτική καθώς ετοιμάζετε και την επαναφορά του Καφέ της Χαράς

«Είμαι ηθοποιός εν ενεργεία, είμαι θεατρικός επιχειρηματίας στην Αθηναΐδα όπου η παράσταση «Ο βαφτιστικός της Κυρίας» πήγε πολύ καλά και θα συνεχιστεί και του χρόνου και αυτό είναι η τύχη μου γιατί δεν θα χρειαστεί να κάνω πρόβες για κάτι καινούργιο σε αυτή τη φάση. Φυσικά, έχουμε μεγάλη ευθύνη για το θέατρό μας. Κάνω το «Καφέ της Χαράς» για τα 30 χρόνια του ΑΝΤ1. Επανερχόμαστε, με 25 επεισόδια του «Καφέ» καινούργια σε πρώτη φάση και θα δούμε μήπως κάνουμε και λίγα ακόμα στην πορεία. Αλλά αυτό μού φαίνεται ένα μεγάλο σχέδιο. Τώρα τα γράφουμε, είμαστε στη διαδικασία να υπογράψουν όλοι οι συντελεστές».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved