Εκλογές 2019: Λένα Αλκαίου: «Υποχρέωσή μου να προσφέρω για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας»
G-Politics

Εκλογές 2019: Λένα Αλκαίου: «Υποχρέωσή μου να προσφέρω για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας»

Εκλογές 2019: H Λένα Αλκαίου είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η Λένα Αλκαίου αποτελεί μία σπουδαία εκπρόσωπο του τραγουδιού και κυρίως του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού. Στο ξεκίνημά της είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα του τραγουδιού όπως η Ελένη Βιτάλη, η Πόλυ Πάνου, ο Τάκης Μπίνης, ο Αντώνης Καλογιάννης, η Μαρίζα Κωχ, αλλά και ο Μανώλης Μητσιάς.

Έχοντας την επιθυμία να συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού στην πρωτεύουσα της χώρας μας, διεκδικεί ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες της Αθήνας βρισκόμενη στο πλευρό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής κυρίου Γ. Πατούλη με τον συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική».

Λίγες ώρες πριν την τελική μάχη η κα Αλκαίου μίλησε στο gossip-tv.gr για την απόφαση της να συμμετάσχει στα κοινά.

-Κυρία Αλκαίου, κατεβαίνετε στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής κυρίου Γ. Πατούλη. Ποια ήταν τα βασικά στοιχεία που σας κέρδισαν και προχωρήσατε σε κοινό αγώνα με τον κ. Πατούλη;

Καταρχάς εκτιμώ ιδιαιτέρως τον κύριο Πατούλη. Όντας δήμαρχος Αμαρουσίου για τρεις τετραετίες έχει αποδείξει πόσο ικανός είναι τόσο στο χώρο της αυτοδιοίκησης όσο και στο χώρο της Ιατρικής καθώς τυγχάνει να είναι πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου.

Είναι ένας άξιος άνθρωπος, μεθοδικός και με όραμα. Πιστεύω σε εκείνον δίχως αμφιβολία. Μπορούμε να πορευτούμε δημιουργικά για ένα καλύτερο αύριο.

-Προέρχεστε από το χώρο της μουσικής, πώς πήρατε την απόφαση να εμπλακείτε με τα κοινά; Έχετε επιχειρήσει κάτι ανάλογο στο παρελθον;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω επιχειρήσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Είμαι ερωτευμένη με τη δουλειά μου και όλη μου η προσοχή είναι εστιασμένη εκεί. Αξίζει να αναφέρω ότι μόλις τελείωσαν οι εμφανίσεις μου με τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Κατσαρό, ετοιμάζω τις συναυλίες μου και είμαι και στο στούντιο. Ωστόσο θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου σαν άνθρωπος και σαν ενεργός πολίτης να πάρω θέση και να κάνω την προσπάθεια μου να προσφέρω αυτό που μπορώ, αν μου δοθεί η δυνατότητα με την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών.

-Όπως ανακοίνωσε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, κ. Πατούλης αναμένεται να ασχοληθείτε ενεργά με το χώρο του πολιτισμού. Σε ενδεχόμενη εκλογή σας, έχοντας μία πρώτη εικόνα από την περιφέρεια Αττικής, τι θεωρείται ότι πρέπει να αλλάξει;

Σαφώς και ο πολιτισμός είναι πολύ σημαντικός για την εξέλιξη, την εικόνα, αλλά και την ανάπτυξη του τόπου. Αυτό που πρέπει να αναδειχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και εδώ αλλά και στο εξωτερικό είναι η αξιοποίηση πολλών στοιχείων όπως μνημεία ,μουσεία, κλπ για να υπάρχουν περισσότερα ερεθίσματα για όλους. Στόχος μου να αναδειχθεί η μουσική μας στα παιδιά, στους πολίτες του εξωτερικού.

Σαφώς και οφείλουμε να κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη, με περισσότερη ασφάλεια ,καθαριότητα ,φροντίδα για τα παιδιά αλλά και την τρίτη ηλικία..

-Από τα πρώτα χρόνια της καριέρας σας συνεργαστήκατε με σπουδαία ονόματα του μουσικού πενταγράμμου. Αλήθεια, τι κρατάτε από την πορεία σας μέχρι και σήμερα στο χώρο της τέχνης; Άραγε υπάρχει κάτι, που σας έχει μείνει ως απωθημένο, όπως κάποια συνεργασία ή ένα τραγούδι που δεν ερμηνεύσατε εσείς πρώτη;

Κρατάω τις μεγάλες στιγμές που έζησα δίπλα σε τόσους σπουδαίους ανθρώπους που γνώρισα. Ανυπομονώ για όσα θα έρθουν στο μέλλον. Χαίρομαι τις στιγμές που ζω μέσα από το τραγούδι και την επαφή μου με τον κόσμο.

Πολλά τραγούδια έχουν γραφτεί που είναι σπουδαία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημιουργούς που μου χάρισαν τόσο ωραία τραγούδια και σε όλους τους κατά καιρούς συνεργάτες μου καθώς πλέον οι περισσότεροι από αυτούς είναι φίλοι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved