Εκλογές 2019: Ο Γιώργος Γιαννόπουλος στο gossip-tv.gr: «Πολιτική είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο»
G-Politics

Εκλογές 2019: Ο Γιώργος Γιαννόπουλος στο gossip-tv.gr: «Πολιτική είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο»

Δημοτικές εκλογές 2019: Την τελευταία πενταετία ο Γιώργος Γιαννόπουλος μας κρατά τηλεοπτική συντροφιά μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Alpha «Το σόι μου» και τον ρόλο του Βαγγέλη Χαμπέα. 

Ο πάντα δημιουργικός και αεικίνητος καλλιτέχνης πήρε την απόφαση για μια ακόμη φορά να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στις Δημοτικές εκλογές του 2010, με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη».

Από τότε η σχέση του με τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο, είναι στενή και αδιάρρηκτη.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ηλιούπολης…

«Ναι, με τον συνδυασμό «Πρώτα η Ηλιούπολη» και τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο, που κατεβαίνει για τρίτη φορά»


Είχες να ασχοληθείς με τα κοινά από το 2010 οπού είχες εκλεγεί πάλι στον Δήμο

«Τότε είχα αναλάβει την κοινωνική πολιτική του Δήμου. Μου είχε δώσει ο Δήμαρχος τα πολιτιστικά γιατί ήξερε ότι έχω επικοινωνία με τον κόσμο, από όλες τις ηλικίες κι έτσι ανέλαβα την κοινωνική πολιτική και συγκεκριμένα τα ΚΑΠΗ και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τη βοήθεια στο σπίτι δηλαδή από ηλικίες 0 έως 100. Αυτή ήταν η συμβολή μου»

Και τώρα επιστρέφεις…

«Επιστρέφω και παρόλο που είμαι φουλ από δουλειά. Είναι στο αίμα μου αυτό. Πάντα ασχολιόμουν με τη γειτονιά… με απλά πράγματα. Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από την ιδιότητα του καλλιτέχνη. Πάντα ήμουν άνθρωπος της γειτονιάς, της κοινωνίας. Ασχολιόμουν με τα προβλήματα και αυτό είναι πολιτική. Δεν είναι τίποτα φοβερό»

Το γεγονός ότι είσαι ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς, πολύ αγαπητός, θεωρείς ότι θα σε βοηθήσει;

«Κάποια κόμματα ή κάποιοι συνδυασμοί κατεβάζουν υποψηφίους λόγω της αναγνωρισιμότητας τους για να πάρουν περισσότερες ψήφους. Ο κόσμος οφείλει να το ψάξει και να το κρίνει. Δεν θέλω να πω ποιοι είναι οι συνάδελφοι που κατεβαίνουν από σπόντα για μένα, ο κόσμος θα κρίνει αν είναι ουσιαστική η ιστορία.

Από ‘κει και πέρα να σου πω και κάτι, δεν είναι ντροπή ο κόσμος που θα με ψηφίσει λόγω της αναγνωρισιμότητας μου γιατί αυτό το έχω κατακτήσει με αγώνα και αίμα. Δεν έχω τυχαία 14.000 ένσημα. Το διεκδικώ και το «απαιτώ» γιατί αυτή είναι η δουλειά μου, έχω αγωνιστεί, έχω κρίνει τις δουλειές που έχω κάνει.

Ο κόσμος με αγάπησε μέσα από αυτές, δεν έχω κάνει σαχλοδουλειές, οπότε γιατί να μη με κρίνει και αυτό, δεν είναι κάτι που έχω πάνω μου ως αρνητικό. Κατεβαίνω με τη λογική ότι έχω δώσει στο Δήμο μου, έχω δώσει στον συμπολίτη μου και δεν ήρθα ως διάττοντας αστέρας για να πάρω ψήφους, ούτε για την αναγνωρισιμότητα και να πάρω χρήματα.

Ίσα ίσα αν θέλεις, μου κόβει χρόνο δημιουργικό από τις δουλειές μου και χρήματα αλλά δεν με αφορά»

Ο κόσμος που σε συναντά τι σου λέει;

«Ο κόσμος με αγαπάει και όχι μόνο ως Χαμπέα. Και επειδή πάντα μιλάω ουσιαστικά, όπως ένας άνθρωπος γεννιέται με εξωτερικά χαρακτηριστικά, γεννιέται και η ψυχή του ανθρώπου. Αυτή είναι η άποψη μου, θέλει πολύ καιρό για να την κατακτήσουμε.

Εγώ πιστεύω ότι γεννιέσαι καλός ή κακός. Εγώ γεννήθηκα καλός άνθρωπος και σε αυτό συνέβαλε και η μακαρίτισσα πια, η αδερφούλα μου η Αγγελική που «έφυγε» πριν από τέσσερις μήνες και αυτή μου έδωσε αγάπη.

Πήρα τόση αγάπη που οφείλω αβίαστα να τη δώσω στον κόσμο»

Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που λες...

«Δεν το λέω για να κάνω κάτι, είναι αυτονόητο. Έτσι αισθανόμαστε όλοι στην οικογένεια. Ευχή και κατάρα της μάνας μου, όταν έφυγε από τη ζωή ήταν να προσέχουμε ο ένας τον άλλον. Δεν κάναμε κάτι μεγαλειώδες.

Αυτή είναι η αξία της ζωής. Εδώ συμπαραστεκόμαστε σε έναν άγνωστο άνθρωπο ακόμη και σε μια χελωνίτσα που θα συναντήσω στον δρόμο, θα σταματήσω να την πάρω και να βάλω πιο ‘κει και υπάρχουν και άνθρωποι που την βλέπουν, κάνουν όπισθεν και βάζουν στόχο για να την πατήσουν.

Ε, λοιπόν υπάρχει καλός και κακός άνθρωπος. Προσπαθώ λοιπόν μέσα από τη δουλειά μου και από την πολιτική μου να κάνω καλύτερο τον κόσμο, είναι τόσο άπλα τα πράγματα γιατί όπως λέω πολιτική είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο»

Αρνητικά σχόλια έχεις λάβει;

«Όχι, εισπράττω φοβερή αγάπη από τον κόσμο. Εντάξει υπάρχουν και κάποιοι που, οι αγενέστατοι που τους δίνεις το φυλλάδιο και σου λένε: «άσε μας». Εγώ μιλάω με τον κόσμο, είμαι και λίγο τσαμπουκάκος.

Έξω από το χορό μπορείς να λες πολλά πράγματα. Η μαγκιά στη ζωή είναι να εργάζεσαι, αν κάθεσαι, κρίνεις και δεν κάνεις λάθη. Όταν δουλεύεις κρίνεσαι, κρίνεις και λάθη κάνεις»

Ποιος είναι ο πολιτικός σου στόχος;

«Να εκλεγώ Δημοτικός σύμβουλος και να κάνω αυτά που θέλω πράξη. Ένα από αυτά είναι να κάνω μια μεγάλη σχολή θέατρου, όχι δραματική γιατί πιστεύω ότι το θέατρο ανοίγει τους ανθρώπους, ανοίγει τους ορίζοντες του, ανοίγει την ψυχολογία του.

Είναι μια open mind σκέψη. Ο στόχος μας με τον Δήμαρχο είναι να κάνουμε ένα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο. Προς το παρών όμως θα φτιάξουμε μια σχολή θεάτρου για όλες τις ηλικίες»


Ποιο είναι το μότο σου για την 26η Μαΐου;

«Σεβασμός στον τόπο που περπατάμε και αναπνέουμε. Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο. Πολιτισμός και πολιτική είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο.

Η πολιτική και ο πολιτισμός χτίζονται με «παρακαλώ», «μπράβο», «συγγνώμη», «εργασία» και «αγάπη». Δώστε αγάπη είναι τσάμπα. Αγάπη ρε παιδιά, το πρώτο συναίσθημα είναι μια αγκαλιά, την αγάπη.

Να αγαπάς αυτό που κάνεις. Δεν είναι έρωτας που είναι μάχη. Δώστε αγάπη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved