Εκλογές 2019: Η Νόνη Δούνια η δεύτερη υποψηφιότητά της, οι στόχοι και οι φόβοι της
G-Politics

Εκλογές 2019: Η Νόνη Δούνια η δεύτερη υποψηφιότητά της, οι στόχοι και οι φόβοι της

Στις προηγούμενες Εθνικές Εκλογές η Νόνη Δούνια στην πρώτη της εκλόγική μάχη κατέκτησε την τρίτη θέση στην  εκλογική περιφέρεια Α' Πειραιά και Νήσων αλλά δεν εκλέχθηκε.

Ξαναδοκίμασε τις "δυνάμεις" της στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές και πάλι στον δήμο Πειραιά και κέρδισε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Η προκύρηξη των εκλογών της 7ης Ιουλίου όμως και μια ακόμα πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία, να είναι και πάλι υποψήφια, αυτή τη φορά για μια βουλευτική έδρα, την έκανε να πει το ναι και μέσα σε ενάμιση περίπου μήνα να δίνει εκ νέου την εκλογική της μάχη.

Την συναντήσαμε στα δικά της λημέρια, στο πανέμορφο Μικρολίμανο, εκεί που την ξέρουν ακόμα και οι πέτρες. Γέννημα, θρέμμα της περιοχής η Νόνη δεν έφυγε ποτέ σε ακτίνα μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων από την περιοχή που μεγάλωσε και αγαπάει. Επέλεξε μάλιστα να ζήσει τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της στο Φάληρο, για να τη χωρίζει μια ανάσα δρόμος από εκεί.

-Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με την πολιτική γενικότερα;

«Ξεκίνησε από τις προηγούμενες Εθνικές Εκλογές, όπου μου είχε γίνει πρόταση, κάπως τελευταία στιγμή να κατέβω στις Βουλευτικές Εκλογές. Πριν από αυτό μου είχαν γίνει στο παρελθόν πολλές προτάσεις να κατέβω υποψήφια σε Δημοτικές Εκλογές και είχα αρνηθεί»

-Γιατί είχες αρνηθεί;

«Ε, τότε ήμουν και μωρομάνα, ήταν μικρά τα παιδιά, ήμουν πολύ αφοσιωμένη στην οικογένειά μου και δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ. Κι επειδή είμαι ένας άνθρωπος υπεύθυνος αν δεν μπορώ να δώσω το 100% δεν θέλω να αναλαμβάνω. Θέλω να αναλαμβάνω όταν μπορώ να δώσω χρόνο σε ότι κάνω αλλιώς δεν το κάνω. ΄΄Η θα το κάνω σωστά ή δεν θα το κάνω καθόλου.

Μου έγινε πάλι η πρόταση στις Δημοτικές και πλέον τα παιδιά είναι πιο μεγάλα, πιο αυτόνομα και επειδή είχα πάει και πολύ καλά τότε, παρά το γεγονός ότι δεν πρόλαβα να κάνω και πολλά. Είχα βγει τρίτη, αλλά σε εκείνη την εκλογική μάχη η Νέα Δημοκρατία πήρε μόνο μία έδρα στην Α Πειραιά και είχα ήδη αποφασίσει να δώσω άλλη μία ευκαιρία στον εαυτό μου να το κάνω πιο σοβαρά και πιο υπεύθυνα.

Εκλέχθηκα λοιπόν Δημοτική Σύμβουλος αλλά μετά ανακοινώθηκαν οι Βουλευτικές και αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση που μου έγινε εκ νέου για να είμαι υποψήφια. Και να’ μαστε εδώ τώρα».

Best friends
- Τα «κορίτσια» σου, δηλαδή οι κολλητές σου από τον χώρο, τί σου είπαν;

«Όντως έχω κολλητές φίλες χρόνων και χαίρονται για μένα. Και περιμένουν πως και πως. Έχουμε κι ένα γκρουπάκι στο What’s Up και εκεί γίνεται…πάρτι»

-Ποιές είσαστε στο γκρουπ; Αν και νομίζω ότι μπορώ να μαντέψω….

«Η Ρέα Τουτουνζή, η Κάλλι Τσιλίδου, η Άντζελα Ευριπίδη και η Δήμητρα Αιγινίτη, αλλά γενικά έχω πολύ καλές σχέσεις με πάρα πολλά κορίτσια του χώρου όπως η Νίκη Κάρτσωνα, η Αννίτα Ναθαναήλ, η Γωγώ Μαστροκώστα και πολλές πολλές άλλες, αλλά ο «σκληρός πυρήνας» είναι οι τέσσερις πρώτες».

-Οφείλω να πω πως δεν ήσουν και από τα μοντέλα που κατά την διάρκεια της καριέρας σου που ήταν μεγάλη δημιούργησες κόντρες και ίντριγκες…

«Δεν είμαι ανταγωνιστική καθόλου. Δεν υπήρξα ποτέ, ούτε στον αθλητισμό όταν ήμουνα. Από τη φύση μου, δεν είναι κάτι που έχω δουλέψει και βελτιώσει.

Είναι η φύση μου τέτοια και έτσι πάντα όλο αυτό το έβλεπα σαν μία δουλειά όπως όλες οι άλλες και το αντιμετώπιζα καθαρά επαγγελματικά και δεν ήρθα ποτέ σε αντιπαράθεση με κανέναν».

-Από μικρή έτσι ήσουν;

«Ναι, έτσι. Νομίζω ότι έχει να κάνει και με τον τρόπο που έχω μεγαλώσει και νομίζω ότι υπήρξα πολύ τυχερή».

Κεφάλαιο οικογένεια

-Ποιά πράγματα σου περάσαν οι δικοί σου που τώρα που έχεις παιδιά τα βρίσκεις μπροστά σου και τα κάνεις πράξη κι εσύ στην ανατροφή τους;

«Σίγουρα έχω πάρει βασικές αξίες από τους γονείς μου. Να είμαι ειλικρινής, να είμαι καλοσυνάτη κι ευγενική. Ποτέ κανένας με την ευγένεια δεν έχασε, χωρίς να σημαίνει αυτό πως θα μειώσεις τον εαυτό σου για να είσαι ευγενής.

Θα υπερασπιστείς τον εαυτό σου αν κάποιος σε προσβάλλει, εσένα ή την οικογένειά σου. Παρ’ όλα αυτά μπορείς να είσαι ευγενικός γενικότερα. Έχω μάθει να μεγαλώνω με αγάπη και να δίνω αγάπη και όλα αυτά με έχουν κάνει αυτό που είμαι σήμερα. Αυτά περνάω και στα παιδιά μου.

Να μην κρίνεις τον άλλον, να σχηματίζεις ολοκληρωμένη άποψη αφού τον γνωρίσεις και όχι βασιζόμενος μόνο σε μια εμφάνιση. Να μην είμαστε προκατειλημμένοι, να μην είμαστε ρατσιστές και να προσπαθούμε.

Όλα στη ζωή θέλουν προσπάθεια και δουλειά. Δεν γίνεται να πετύχεις από τη μια μέρα στην άλλη. Βλέπω τη νέα γενιά και βιάζεται. Η δική μου γενιά ήξερε ότι για να κερδίσει και να πετύχει σε οποιοδήποτε τομέα επαγγελματικό έπρεπε να εργαστεί σκληρά και να έχει υπομονή.

Η νέα γενιά δεν το έχει αυτό. Βιάζεται και γι’ αυτό και απογοητεύεται πολύ γρήγορα κι εύκολα. Θέλει υπομονή και δουλειά. Αυτός που δουλεύει, θα ανταμειφθεί, αυτός που έχει καλοσύνη κι ευγένεια θα ανταμειφθεί, δεν πιστεύω ότι θα χάσει ποτέ στη ζωή του».

-Μεγαλώνεις δύο παιδιά που σήμερα είναι 13- 14 ετών και σε λίγα χρόνια και σπουδάσουν και θα βγουν στην αγορά εργασίας. Σε μια εποχή που το Brain Drain, δηλαδή η μετανάστευση των νέων μυαλών της χώρας είναι ένα τεράστιο θέμα…

«Αυτός είναι και ο πιο σοβαρός λόγος που προσωπικά εμπλέκομαι στην πολιτική. Γιατί κι εγώ μεγαλώνω παιδιά και ιδανικά θα ήθελα τα παιδιά μου να ζήσουν στην Ελλάδα.

Όχι γιατί είμαι μια μαμά που δεν θέλω να ξεκολλήσουν τα παιδιά μου από εμένα, αλλά γιατί ιδανικά κάθε μάνα θέλει να παιδιά της ευτυχισμένα και κοντά της. Να είναι εδώ αλλά να είναι και καλά. Με ευκαιρίες να δημιουργήσουν.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει μάνα που δεν προβληματίζεται για το μέλλον των παιδιών της. Κι αυτό είναι κάτι που θεωρώ πως μπορεί να αλλάξει».

-Τι σε φοβίζει πιο πολύ σε σχέση με τα παιδιά σου και το μέλλον τους;

«Το αν θα είναι ευτυχισμένα με τη δουλειά που θα κάνουν. Είναι τόσο σημαντικό να σ’ αρέσει η δουλειά σου. Να περνάς καλά με τη δουλειά σου. Είναι τόσο σπάνιο, αλλά και τόσο σημαντικό. Το να μην είναι η δουλειά σου αγγαρεία.

Και είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις αυτό που σου ταιριάζει, πόσο μάλλον όταν καλείσαι να αποφασίσεις σε μια ηλικία των 17 χρονών. Κανείς δεν ξέρει τι θέλει σε αυτήν την ηλικία. Μπορεί να το ζήσεις και να αλλάξεις τελείως άποψη».

-Έχεις κορίτσι και αγόρι. Για ποιο από τα δύο αγχώνεσαι περισσότερο;

«Για το αγόρι. Νομίζω ότι οι γυναίκες έχουμε μια δεύτερη σκέψη και ένα αίσθημα αυτοπροστασίας πιο έμφυτο. Πιο δύσκολα κοροϊδεύεις ένα κορίτσι από ένα αγόρι».

-Ποιός είναι πιο αυστηρός στο σπίτι; Εσύ ή ο άντρας σου;

«Μέχρι την ηλικία που τελειώσαν το Δημοτικό ήμουν εγώ. Τώρα έχουν αλλάξει οι ρόλοι. Πλέον είμαι πιο ελαστική και πιο χαλαρή εγώ και έχει γίνει ο Κυριάκος πιο αυστηρός, γιατί τα πρώτα χρόνια ήταν το, παιχνίδι τους κι εγώ η «κακιά», τώρα είμαι η ανάλαφρη (γελάει)».

-Αν κάποιο από τα παιδιά σου σου έλεγε πως θέλει να ακολουθήσει τα βήματά σου στον χώρο του modelling, θα το έπαιρνες χαλαρά;

«Ναι, θα ήμουν χαλαρή. Θα ήθελα όμως αν το έκανε να το έκανε σοβαρά και όχι σε μια περιορισμένη αγορά όπως είναι πια η Ελλάδα σε αυτόν τον χώρο, αν και η αλήθεια είναι πως το modelling έχει αλλάξει και παγκοσμίως πια. Και φυσικά σπουδάζοντας κιόλας παράλληλα γιατί το modelling έχει ημερομηνία λήξης.

Η κόρη μου το εξέφρασε πριν από λίγο καιρό αλλά νομίζω ότι είναι φάση της ηλικίας της. Αν το θέλει, το έχει, αλλά είναι τόσο ταγμένη στον πρωταθλητισμό, κάνει καλλιτεχνική κολύμβηση και είναι 11 φορές Πανελλήνια Πρωταθλήτρια που νομίζω ότι είναι στα πλαίσια της προεφηβείας αυτή η έκφραση επιθυμίας.

Αν πάλι το θελήσει σοβαρά, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, αλήθεια, αρκεί να είναι κάτι παράλληλα με τις σπουδές της».

Classic Mom
- Πώς είναι η Νόνη Δούνια στην καθημερινότητά της;

«Η κλασική Ελληνίδα μάνα και νοικοκυρά. Μόνο ζακέτα δεν τους έχω πει να πάρουν. Κατά τα άλλα είμαι η κλασική μαμά που ξυπνάει από τις 6 και μαγειρεύει για να πάρουν τα παιδιά σχολείο το φαγητό τους.
Mετά κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού, τις εξωτερικές δουλειές και το απόγευμα είμαι ο κλασσικός οδηγός, μεταφορέας σε όλα τα απαραίτητα δρομολόγια. Ενώ παράλληλα το απόγευμα έχω και το ραδιόφωνο».

-Ποιά δουλειά σιχαίνεσαι;

«Το σίδερο. Ειλικρινά δεν το μπορώ καθόλου. Βάλε να σου πλύνω πιάτα. Λάντζα. Μπορώ να σου πλένω πιάτα όλη μέρα. Το σίδερο δεν το μπορώ καθόλου. Δεν το αντέχω.»

-Και ως μαγείρισσα ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;

«Στα παιδιά μου αρέσει πολύ το κοτόπουλο κοκκινιστό με ρύζι, προσωπικά όμως τρελαίνομαι να φτιάχνω μακαρόνια με τόνο».
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved