Nόνη Δούνια: «Εάν δεν πιστεύω κάτι, θα παραιτηθώ…»
G-Politics

Nόνη Δούνια: «Εάν δεν πιστεύω κάτι, θα παραιτηθώ…»

Το top model των 90’s, Νόνη Δούνια, σε πρόσφατη συνέντευξή της, εξήγησε  γιατί ασχολήθηκε με την πολιτική, εάν φοβάται τη σύγκριση με την Έλενα Κουντουρά και τι θα κάνει εάν της ζητήσουν να στηρίξει με την ψήφο της στη Βουλή κάτι που δεν πιστεύει.

Θα σε ρωτήσω κάτι που θα σε ρωτούν οι περισσότεροι. Πού πας να μπλέξεις;

«Θα σου πω, δεν θέλω να το σκέφτομαι καθόλου έτσι, θέλω να αλλάξω και εγώ λίγο το σκεπτικό μου πάνω στο κομμάτι «πολιτική». Ιδίως η νέα γενιά έχει απαξιώσει τον ρόλο του πολιτικού και νομίζω ότι είναι ευκαιρία να μπουν στην πολιτική νέα πρόσωπα που μιλάνε ρεαλιστικά και μια κανονική γλώσσα. Επειδή λοιπόν μεγαλώνω παιδιά και αρχίζω να βλέπω τελείως διαφορετικά τη ζωή, είναι μια ευκαιρία να συμμετέχω στις αποφάσεις που παίρνονται για το μέλλον των δικών μου παιδιών και μαζί και των υπολοίπων. Έτσι το είδα. Όχι ότι ξαφνικά θέλησα να κάνω νέα καριέρα. Είμαι πάρα πολύ χορτασμένη στη ζωή μου από την καριέρα που έχω κάνει 25 χρόνια στον χώρο του θεάματος».

Ασχολιόσουν πάντα με την πολιτική;

«Πριν να κάνω παιδιά, ούτε καν θα το σκεφτόμουν. Ούτε οι γονείς μου. Δεν μεγάλωσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Και παρότι ο πατέρας μου ήταν στον Δήμο Πειραιά για 35 χρόνια, ένας πολύ συνεπής και πολύ καλός υπάλληλος, πολύ τίμιος και δίκαιος, ποτέ δεν ήταν πολιτικοποιημένος. Και τώρα που αποφάσισα να το τολμήσω, να μπω μέσα σε αυτό, το έχω προσαρμόσει στον χαρακτήρα μου. Θέλω να παραμείνω η ίδια γυναίκα, η ίδια Νόνη, με την προσωπικότητα μου αναλλοίωτη. Προσπαθώ να κάνω αυτά που οφείλω να κάνω για να έρθω κοντά στον κόσμο, αλλά σύμφωνα με αυτό που είμαι εγώ. Φιλικά και ζεστά, όχι τυπικά. Δεν μπορώ να αλλάξω και δεν θέλω, γιατί δεν μου αρέσει καθόλου και ούτε εγώ θα το ήθελα αυτό από έναν πολιτικό. Πιστεύω ότι πρέπει οι πολιτικοί να δείχνουν πια την κανονική, την ανθρώπινη πλευρά τους».

Τώρα που ασχολείσαι με την πολιτική ως ένας κανονικός άνθρωπος, όπως λες κι εσύ, τι έχεις μάθει γι' αυτόν τον «κόσμο»;

«Το θετικό που έχω δεν είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι με πολλή διάθεση και ικανότητες να κάνουν διάφορα πράγματα σε πολλούς τομείς. Τα δυσάρεστα που εντοπίζω έχουν να κάνουν με τη διάθεση κάποιων ανθρώπων για αναγνωρισιμότητα. Βλέπω ανθρώπους που το ζητούμενο τους είναι τα 15 λεπτά διασημότητας. Θεωρώ ότι στην πολιτική μπαίνεις γιατί θέλεις να προσφέρεις στα κοινά, αλλιώς δεν έχει νόημα. Δεν είναι δηλαδή ένας χώρος που μπαίνεις για να αυτοπροβληθείς».

Πώς θα σου φαινόταν αν σε σύγκρινε κάποιος με την Έλενα Κουντουρά;

«Δεν φοβάμαι τη σύγκριση. Η Έλενα Κουντουρά έκανε πολλά πράγματα στον τουρισμό. Και είναι μια πολύ ωραία γυναίκα, πολύ πετυχημένη στον χώρο του modeling με ένα εξαιρετικό συμβόλαιο - ίσως είναι η μοναδική Ελληνίδα που έχει κάνει τέτοιο συμβόλαιο με εταιρεία κολοσσό του εξωτερικού. Όχι, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις συγκρίσεις».

Εάν σου ζητήσουν να στηρίξεις με την ψήφο σου στη Βουλή κάτι που δεν πιστεύεις τι θα κάνεις;

«Εάν δεν το πιστεύω, θα παραιτηθώ. Εάν είναι κάτι που δεν συμφωνώ, όχι».

Είσαι αποφασισμένη Βλέπω. Να το θυμάσαι ότι το δήλωσες αυτό!

«Βεβαίως! Εάν ένα νομοθετικό πλάνο σου φέρει κάποιους αλλά ζημιώνει κάποιους άλλους, δεν θα το στηρίξω. Οι αλλαγές πρέπει να γίνονται προς όφελος κάποιων και χωρίς να ζημιώνονται κάποιοι άλλοι».

Πώς θα αντιμετωπίσει το πρώτο ρουσφέτι που θα σου ζητηθεί ή μια χάρη;

«Ήδη υπάρχουν άνθρωποι που με προσεγγίζουν γι' αυτούς τους λόγους. Μου έχουν ζητήσει να βρω δουλειά σε αυτούς ή στα παιδιά τους. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το έκανα και πριν. Όποιος και να μου έλεγε ότι έχει ανάγκη από δουλειά, θα προσπαθούσα να τον βοηθήσω εάν ήξερα κάποιον στον τομέα του. Θα χαρώ να βοηθήσω, αλλά δεν θα υποσχεθώ ότι μπορώ», είπε στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved