Παγκόσμια θλίψη στον πολιτικό κόσμο! Έφυγε από τη ζωή ο Ζακ Σιράκ! (photos)
G-Politics

Παγκόσμια θλίψη στον πολιτικό κόσμο! Έφυγε από τη ζωή ο Ζακ Σιράκ! (photos)

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο γαμπρός του Φρεντερίκ Σαλά-Μπαρού ο οποίος αποκάλυψε ότι άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί.

Η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε το 1967 όταν εκλέχθηκε βουλευτής με το κόμμα UDR για πρώτη φορά. Την επόμενη χρονιά έγινε γραμματέας του κράτους και υπουργός για τις Επαφές με τη Βουλή το 1971, της Γεωργίας το 1972 και των Εσωτερικών το 1974.

Λίγο αργότερα έγινε και πρωθυπουργός ενώ το 1981 έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της χώρας όμως δεν τα κατάφερε.

Το 1986, με τη νίκη του επί του Σοσιαλιστικού Κόμματος, έγινε πρωθυπουργός για δεύτερη φορά. Στις προεδρικές εκλογές το 1995, ο Σιράκ νίκησε στην τελική ψηφοφορία τον σοσιαλιστή υποψήφιο, Λιονέλ Ζοσπέν, εγκαινιάζοντας για τη χώρα μια δεξιά κυβέρνηση. Μέχρι το 2007 παρέμεινε στο αξίωμα της προεδρίας, οπότε και αποσύρθηκε από την πολιτική.

Αρκετά χρόνια αργότερα ήρθαν και οι φουρτούνες για τον γνωστό πολιτικό αφού παραπέμφθηκε σε δίκη και τον Δεκέμβριο του 2011 κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, κατάχρηση εμπιστοσύνης, παράνομη οικοιοποίηση συμφερόντων, πράξεις οι οποίες διαπράχθηκαν, κατά τη γαλλική δικαιοσύνη, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος του Παρισιού την περίοδο 1990 - 95 και ενώ κατείχε τη θέση του ηγέτη του κόμματος RPR.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την πολιτική καριέρα του...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved