Στις Βρυξέλλες με τον Αλέξη Γεωργούλη (exclusive video- photos)
G-Politics

Στις Βρυξέλλες με τον Αλέξη Γεωργούλη (exclusive video- photos)

Με έδρα τις Βρυξέλλες πια κινείται ο Αλέξης Γεωργούλης που στις Ευρωεκλογές του Μάϊου εξελέγη Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο ο γνωστός και πετυχημένος ηθοποιός ήδη δραστηριοποιείται ιδιαίτερα ενεργά κυρίως στα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων του, δηλαδή τον πολιτισμό, όντας ήδη τακτικό και ιδιαίτερα ενεργό μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού.

Με την ιδιότητα μάλιστα αυτή, ο Αλέξης Γεωργούλης διοργάνωσε τον περασμένο μήνα και την πρώτη του ημερίδα στις Βρυξέλλες με θέμα την Πολιτιστική Προσβασιμότητα (Perspectives on the cultural accessibility of persons with disabilities and learning difficulties).
Μια πραγματικά πολύ σημαντική πρωτοβουλία που στηρίχθηκε από ένα πάνελ εξαιρετικών προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη και παρακολουθήθηκε σχεδόν από σύσσωμη την Ελληνική Κοινοβουλευτική Ομάδα ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται σε µία ευρύτερη προσπάθεια να επισημανθούν και να αναδειχθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα µε αναπηρία κατά την πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους, αλλά και στον πολιτισμό ως επιλογή σταδιοδρομίας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει συγκεκριμένες προτάσεις, καλές πρακτικές και να εντοπίσει τις προβληματικές φέρνοντας μαζί ειδικούς, εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους ΑμεΑ και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Και για αυτόν τον λόγο βρέθηκαν στις Βρυξέλλες πολλά και σημαντικά ονόματα, όπως ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης, η stand up comedian Κατερίνα Βρανά, αλλά και η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, ο Alejandro Moledo, Συντονιστής Πολιτικής, Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), η Julie Lenoir, Junior Σύμβουλος Πολιτικής ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και πολλές άλλες σημαντικές προσωπικότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από την εκδήλωση πέρασαν, όπως προαναφέραμε οι περισσότεροι Έλληνες Ευρωβουλευτές ανεξαρτήτως πολιτική παράταξης, όπως η Έλενα Κουντουρά, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέλιος Κούλογλου, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και πολλοί άλλοι.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή για τις δράσεις που έχει στο μυαλό του ο αεικίνητος Αλέξης Γεωργούλης που δείχνει να προσαρμόζεται με το παραπάνω στις απαιτήσεις της νέας του θέσης.

Εκεί τον συναντήσαμε κι εμείς κι αφού παρακολουθήσαμε από κοντά την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε, είχαμε την χαρά να τον ακολουθήσουμε σε μια από τις σπάνιες βόλτες του στην πόλη των Βρυξελλών, να μιλήσουμε μαζί του για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που πλέον κατοικεί εκεί και να μάθουμε, τις συνήθειές του, το 24ωρό του εντός κι εκτός του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και τι του έχει λείψει περισσότερο από την Ελλάδα ως τώρα.

Δείτε τα αποκλειστικά βίντεο:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved