Νίκος Παπανδρέου:  «Έρωτας υπό αίρεση»
G-Politics

Νίκος Παπανδρέου: «Έρωτας υπό αίρεση»

«Τον πατέρα μου δεν θα μπορούσα να τον δω σαν ήρωα μυθιστορήματος. Θα τον έβλεπα μόνο θεατρικά. Ένα θεατρικό έργο, σαν το “Μάστερ κλας” του Τέρενς Μακ Νάλλυ για τη Μαρία Κάλλας. Πιστεύω ότι ο πατέρας μου και η Κάλλας έχουν κοινά στοιχεία, ιδιαίτερα αυτό το τραγικό τέλος», λέει με συνέντευξή του ο Νίκος Παπανδρέου. 



Αναφερόμενος στον Γεώργιο Παπανδρέου τονίζει. «Αμτίθετα ο παππούς μου είναι ο ήρωας του μυθιστορήματος που γράφω τώρα. Μέσα από αυτόν βλέπω τον 20όν αιώνα, επιμένοντας σε τέσσερις τομείς, τη γλώσσα, τη ρητορική, την πολιτική, υπό την ευρεία έννοια, τον έρωτα .Μολονότι ο ήρωας μου είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου, το βιβλίο αυτό θα είναι μυθοπλασία. Στον παππού μου τα μυθιστορηματικά στοιχεία που με ελκύουν είναι η πρόκληση,η τρέλα, ένας ιδιαίτερος τρόπος χρήσης της θρησκείας,ο έρωτάς του για την Κυβέλη».

Ο Νίκος Παπανδρέου υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει σεβαστεί το παρελθόν της και με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου, μιας συλλογής διηγημάτων με τίτλο «Έρωτας υπό αίρεση», δηλώνει τη διπλή…ταυτότητα του. «Στην Αμερική» και «Εν Ελλάδι».

«Δεν θα το έκανα παλιότερα. Ίσως γιατί δεν ήθελα. Ίσως γιατί και ο κόσμος να μην ήθελε. Τώρα βγαίνω και το λέω. Έχω και τις δύο χώρες μέσα μου. Συμφιλιώνομαι με αυτό που είμαι. Μέσα από τη μυθοπλασία μου, μέσα από τα διηγήματά μου αποδέχομαι τη διπλή καταγωγή μου. Και λέω σε όλους “αποδεχτείτε με”».

Αν και έχει γράψει επτά βιβλία οι έλληνες κριτικοί, όπως λέει, δεν γράφουν για εκείνον. «Προφανώς δεν θέλουν, λόγω ονόματος», λέει.

Εκτός από το μυθιστόρημα με ήρωα του παππού του Γεώργιο Παπανδρέου που δουλεύει, έχει κιόλας έτοιμο ένα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Πηγή: Το Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved