“Χαμηλή” χρηματοδότηση για τα ΤΕΙ
G-Politics

“Χαμηλή” χρηματοδότηση για τα ΤΕΙ

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ, αναγνώρισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σήμερα στη Σύνοδο των προέδρων τους.Αναφερόμενη στην χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, τόνισε ότι για τα δύο επόμενα χρόνια θα παραμείνει χαμηλά, ίσως και μέχρι το 2014. 


Όσον αφορά στα όσα υποστηρίζουν τα ίδια τα ΤΕΙ περί υποβάθμισης τους, η υπουργός είπε ότι δεν είναι στόχος η πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ γιατί ο ρόλος τους είναι «διαφορετικός»: « Δεν καταλαβαίνω γιατί οτιδήποτε άλλο εκτός από πανεπιστημιοποίηση, θεωρείται υποβάθμιση. Τα ΤΕΙ πρέπει να συνδεθούν με την εφαρμοσμένη έρευνα και τεχνολογία».

Για τον “Καλλικράτη” στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επεσήμανε ότι αυτή η χωροταξική αναδιάρθρωση θα πρέπει να γίνει με αυστηρά ακαδημαϊκά, εκπαιδευτικά, οικονομικά και διοικητικά κριτήρια, ενώ θα πρέπει να γίνει και αποτίμηση της λειτουργίας των ιδρυμάτων.
Όσο για τα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης η υπουργός ήταν κατηγορηματική, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αναγνώρισης ως πανεπιστημιακών, των τίτλων που δίδουν αυτά τα κέντρα. Πηγή: www.newsbomb.gr


http://www.newsbomb.gr/politiki/story/xamili-xrimatodotisi-gia-ta-tei

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved