Φώφη Γεννηματά: Ημέρα εθνικού πένθους. Σήμερα η κηδεία της – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών
G-Politics

Φώφη Γεννηματά: Ημέρα εθνικού πένθους. Σήμερα η κηδεία της – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα, Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου θα τελεστεί η κηδεία της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών νικημένη από τον καρκίνο. 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πέθανε στις 12:04, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», βυθίζοντας σε πένθος τον πολιτικό κόσμο.

Μαχήτρια στη ζωή, δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα!

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη.

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.».

Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία υπουργό».

Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες πρόκειται να παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας την στην τελευταία της κατοικία. Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄ όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλιπούσα πολιτικό.

Τους επικήδειους λόγους αναμένεται να εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, εκ μέρους δε του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του Κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Η σορός της κ. Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 το πρωί, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Εθνικό πένθος την ημέρα της κηδείας της - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Φώφη Γεννηματά: Ο άντρας που στάθηκε «βράχος» στο πλευρό της, ο γάμος και τα παιδιά

Φώφη Γεννηματά: Ανατριχιαστική αποκάλυψη από τον Λιάνη: «Λιποθυμούσε και έλεγε «όχι ακόμη»»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved