Στη βουλή η δικογραφία για Σημίτη
G-Politics

Στη βουλή η δικογραφία για Σημίτη

Το δρόμο της Βουλής παίρνει η δικογραφία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της κυβέρνησης της περιόδου 2000-2001 για την υπόθεση μετατροπής μέρους του δημοσίου χρέους μετά τη συμφωνία για ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άναψε το πράσινο φως στην αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει εάν πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργού.


Ο φάκελος της υπόθεσης για τις μεθόδους (δημιουργική λογιστική με τη χρήση παράγωγων προϊόντων Swaps) που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να αποκρυβεί το μέγεθος του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα έφτασε στον Άρειο Πάγο στις 20 Δεκεμβρίου.


Αμέσως ο εισαγγελέας του Ανωτάτου δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες ανέθεσε στον αντιεισαγγελέα του Α.Π. Αθανάσιο Κατσιρώδη να διερευνήσει εάν πρέπει η υπόθεση να διαβιβαστεί στη βουλή.


Η προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία στις 30 Απριλίου 2010 του δικαστή Φαγιάντ Μουλά Καλί κατοίκου Βιέννης, σύμφωνα με την οποία υπήρξε συνδρομή και υποκίνηση σε παραποίηση ισολογισμού, εξαπάτηση της Ε.Ε. και έκθεση σε κίνδυνο της ευρωζώνης από την τράπεζα Goldman Sachs.

Πηγή: newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/politikh/story/sth-boylh-h-dikografia-gia-shmith

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved