Εκλογές 2023: Τι να κάνετε αν δε μπορείτε να βρείτε το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους
G-Politics

Εκλογές 2023: Τι να κάνετε αν δε μπορείτε να βρείτε το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους

Οδηγίες για όσους δε μπορούν να βρουν το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους για τις εκλογές 2023 δίνει το υπουργείο εσωτερικών.

Εδώ και λίγη ώρα έχουν ανοίξει οι κάλπες για τις εκλογές 2023. Τι συμβαίνει όμως αν δεν βρίσκεται το όνομα σας στους εκλογικούς κατάλογους; Σύμφωνα με το υπουργείο, αν δε μπορείτε να βρείτε το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους, επισκεφθείτε τη σελίδα «Μάθε πού ψηφίζεις» και δώστε τα στοιχεία σας σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν ήδη το έχετε κάνει, μη διστάσετε να το επαναλάβετε. Είναι πιθανό να έχετε κάνει κάποιο λάθος πληκτρολόγησης. Αν παρ’ όλη την προσπάθειά σας δεν βρείτε το όνομά σας, τότε απευθυνθείτε στο δήμο που είστε εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

Διαπίστωσα ότι είμαι διπλοεγγεγραμμένος, τι συνεπάγεται αυτό ;

Είστε εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δύο ή περισσοτέρων δήμων.Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε αλλού. Αυτές οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο ΥΠ.ΕΣ. και θα διασταυρωθούν. Με αυτήν τη διαδικασία, διασφαλίζεται το κύρος των εκλογών.
Ας μην ξεχνάμε ότι η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved