Εκλογές 2023 - Εφορευτική επιτροπή: Τι θα γίνει εάν δεν πάτε - Ποιοι απαλλάσσονται
G-Politics

Εκλογές 2023 - Εφορευτική επιτροπή: Τι θα γίνει εάν δεν πάτε - Ποιοι απαλλάσσονται

Εκλογές 2023: Τα μέλη και οι αναπληρωτές κάθε εφορευτικής επιτροπής προκύπτουν από κλήρωση και η παρουσία στο εκλογικό τμήμα για να εκτελεστούν τα καθήκοντά τους είναι υποχρεωτική με συγκεκριμένες εξαιρέσεις

Σε λιγότερο από τρεις ώρες ανοίγουν οι κάλπες για τις Εκλογές 2023 και ένα βασικό ζήτημα που απασχολεί αρκετούς πολίτες, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, είναι η εφορευτική επιτροπή.

Τα μέλη και οι αναπληρωτές κάθε εφορευτικής επιτροπής προκύπτουν από κλήρωση και η παρουσία στο εκλογικό τμήμα για να εκτελεστούν τα καθήκοντά τους είναι υποχρεωτική.

Η εφορευτική επιτροπή σε κάθε εκλογικό τμήμα αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής, ο οποίος ορίζεται ως πρόεδρος, τον γραμματέα και τέσσερα μέλη που αναπληρώνονται από ισάριθμα αναπληρωματικά.

Η μη προσέλευση μέλους της εφορευτικής επιτροπής αποτελεί αδίκημα και μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση από τρεις μήνες έως τρία χρόνια. Μάλιστα, ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής μπορεί να διατάξει βίαιη προσαγωγή του μέλους της εφορευτικής επιτροπής που δεν έχει προσέλθει στο εκλογικό τμήμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved