«Έφυγε» από τη ζωή ο Μιλτιάδης Έβερτ
G-Politics

«Έφυγε» από τη ζωή ο Μιλτιάδης Έβερτ

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Έβερτ.

Η κατάσταση της υγείας του 72χρονου πολιτικού άντρα ήταν εξαιρετικά κρίσιμη τον τελευταίο καιρό, ενώ στις 6 Ιανουαρίου είχε νοσηλευτεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου με λοίμωξη του αναπνευστικού και για περίπου έναν μήνα δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.


Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδo στο Κοινοβούλιο, ο οποίος εξέφρασε και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του εκλιπόντος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Μιλτιάδης Έβερτ κατέληξε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Ο Μιλτιάδης Έβερτ αναμίχθηκε ενεργά στην πολιτική από τα φοιτητικά του χρόνια, σε μια πολυκύμαντη επίσης περίοδο. Ως στέλεχος της νεολαίας της ΕΡΕ (και επικεφαλής της μετά το 1963) διακρίθηκε από νωρίς για το πάθος του αλλά και το πρακτικό του πνεύμα, που του χάρισε αργότερα και το προσωνύμιο «μπουλντόζας».

Στις 3 Νοεμβρίου 1993, μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ και την παραίτηση Μητσοτάκη, εξελέγη νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αξιώμα που κράτησε μέχρι τις 21 Μαρτίου 1997, οπότε κατά τη διάρκεια του 4ο Συνεδρίου της παράταξης εξελέγη νέος πρόεδρος του Κόμματος ο Κώστας Καραμανλής.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2009 ο Μιλτιάδης Έβερτ ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό την αποχώρησή του από την πολιτική.

Ηταν παντρεμένος με τη φωτογράφο Λίζα Βάντερπουλ και έχει δύο κόρες.

"Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα", τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

"Ο Μιλτιάδης Έβερτ υπήρξε ένας αγωνιστής της παράταξης, του τόπου, της Δημοκρατίας και πάνω απ' όλα αγωνιστής" συμπληρώνει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved