Μουμπάρακ: «Δεν παραιτούμαι» - «Δεν θα γίνω αντικείμενο διεθνών πιέσεων»
G-Politics

Μουμπάρακ: «Δεν παραιτούμαι» - «Δεν θα γίνω αντικείμενο διεθνών πιέσεων»

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ ξέσπασαν σε κραυγές διαμαρτυρίας και απογοήτευσης. Πολλοί πετούν τα παπούτσια τους, μια συνήθης πλέον κίνηση αποδοκιμασίας. Ολοκληρώθηκε το διάγγελμα του Χόσνι Μουμπάρακ στο οποίο διακήρυξε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, μέχρι τις επόμενες εκλογές τον Σεπτέμβρη, στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος.

Υποσχέθηκε αναθεώρηση άρθρων του συντάγματος που θα εξασφαλίσουν περισσότερες ελευθερίες. Μεταβίβασε κάποιες επιπλέον αρμοδιότητες στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν. Τόνισε ότι η Αίγυπτος δεν είναι κράτος δορυφόρος που θα δεχτεί διεθνείς πιέσεις.

"Απευθύνομαι στις οικογένειες των αθώων αυτών θυμάτων λέγοντάς τους ότι ένιωσα μεγάλο πόνο όπως και εσείς".

"Δεν μπορώ να χαρακτηρίζομαι ως δικτάτορας από κανένα. Αγαπητοί μου πολίτες ανακοινώνω με κάθε έμφαση ότι δεν θα ξαναπάρω μέρος στις επόμενες εκλογές".

"Επιπλέον ανακοινώνω ότι θα συνεχίσω να εκπληρώνω το καθήκον μου μέχρι να παραδώσω τη θέση μου σε αυτόν που θα κερδίσει τις εκλογές".

"Έχουμε ξεκινήσει έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο. Αυτός ο διάλογος έχει ήδη σημειώσει κάποια πρόοδο. Θα συνεχίσουμε προκειμένου να οδηγηθούμε σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές. Οι δύο επιτροπές που έχω δημιουργήσει θα οδηγήσουν σε μια καθαρή αλλαγή" (έκανε αναφορά σε ορισμένα άρθρα του συντάγματος που θα αναθεωρηθούν).

"Είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία του κόσμου ξέρει ποιος είναι ο Mubarak".

"Δεν είμαστε κράτος δορυφόρος. Θα αποδείξουμε ότι δεν παίρνουμε εντολές από ξένες κυβερνήσεις".

"Έχω ζήσει για αυτό το έθνος. Η Αίγυπτος θα ζήσει πάνω από όλους τους ανθρώπους. Η Αίγυπτος θα είναι η αρχή και το τέλος της ζωής μου. Δεν θα αφήσω αυτό το χώμα μέχρι το τέλος της ζωής μου".

Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του διαγγέλματος, μια νέα διάψευση περί παραίτησης ήρθε από τον υπουργό Πληροφοριών της Αιγύπτου. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το μήνυμα του αιγύπτιου προέδρου είναι βιντεοσκοπημένο. Πηγή: newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved