G-Politics

Καμάλα Χάρις! Η πρώτη αντιπρόεδρος της Αμερικής και η ενδιαφέρουσα ζωή της

Gossip-tv Team

Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ χρίζεται η Καμάλα Χάρις.

Η Καμάλα Χάρις παίρνει την πρωτιά σε όλα καθώς είναι παιδί μεταναστών από την Τζαμάικα και την Ινδία, κάνοντάς της την πρώτη γυναίκα, πρώτη μαύρη γυναίκα και πρώτη μαύρη γυναίκα με ασιατική καταγωγή, που θα κατακτήσει τη θέση του δεύτερου πιο σημαντικού ατόμου των Ηνωμένων Πολιτείων.

Τον ερχόμενο Ιανουάριο αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και ως πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση στην ιστορία, σκοπεύει να κάνει πολλά.

Ακόμα πιο πολλά όμως περιμένουν οι ψηφοφόροι της καθώς έχει χτίσει ένα πολύ καλό προφίλ που τη θέλει να αγωνίζεται για την ψυχή του έθνους.

Η Χάρις γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας στις 20 Οκτωβρίου 1964. Είναι πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου Χάουαρντ και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Στη δεκαετία του 1990 εργάστηκε στο Γραφείο του Εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο ενώ το 2004 εξελέγη Περιφερειακή Εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο.

Εξελέγη Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνιας το 2010 και επανεκλέχθηκε το 2014 με ευρύ προβάδισμα. Στις 8 Νοεμβρίου 2016 κατάφερε να νικήσει τη Λορέτα Σάντσες στις εκλογές για τη Γερουσία για να διαδεχθεί την γερουσιαστή Μπάρμπαρα Μπόξερ. Η Χάρις έγινε η τρίτη γερουσιαστής της Καλιφόρνια και η πρώτη γερουσιαστής με τζαμαϊκανές ή ινδικές καταβολές.

Μετά από ένα θρίλερ σχεδόν τεσσάρων ημερών στις αρχές του μήνα ανάμεσα σε Biden και Trump, η Καμάλα Χάρις εξελέγη Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που έτυχε ευρείας αποδοχής παγκοσμίως.

Κάτι που είναι χαρακτηριστικό της Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι δεν φοράει ποτέ τακούνια αλλά μόνο αθλητικά παπούτσια, κάτι που αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της στην εκλογική καμπάνια της.

Η Καμάλα δεν έχει παιδιά και μάλιστα παντρεύτηκε σε μεγάλη ηλικία, μόλις πριν από έξι χρόνια όταν ο σημερινός σύζυγός της, Ντάγκλας Έμχοφ της έκανε πρόταση γάμου. Ο Έμχοφ αναλαμβάνει τον ρόλο του "Δεύτερου Κυρίου" του Λευκού Οίκου και είναι ένα από τους πιο επιτυχημένους δικηγόρους στο τομέα των επιχειρήσεων και του χώρου του θεάματος στις ΗΠΑ.

Μάλιστα εργάζεται για μια πολυεθνική εταιρία νομικών και πνευματικών δικαιωμάτων και φυσικά είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός σε ό,τι αφορά τη γυναίκα του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved