Ο Έλληνας που κινητοποίησε τον πλανήτη για τη καταστροφή στον Αμαζόνιο! (photos)
Inside Stories

Ο Έλληνας που κινητοποίησε τον πλανήτη για τη καταστροφή στον Αμαζόνιο! (photos)

Ο Αμαζόνιος το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου, και ένας προμαχώνας κατά της κλιματικής αλλαγής, τις τελευταίες ημέρες έχει αποδεκατιστεί από συνεχείς εστίες φωτιάς.

Τουλάχιστον 1.113 νέες εστίες φωτιάς καταγράφηκαν από την Κυριακή, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας (INPE) της Βραζιλίας. Συνολικά, έχουν εκδηλωθεί σχεδόν 80.000 δασικές πυρκαγιές στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το hashtag #PrayforAmazonas εκφράζεται η παγκόσμια οργή για την καταστροφή του Αμαζονίου, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ήταν ένας Έλληνας αυτός που ευαισθητοποίησε τον πλανήτη για το θέμα.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία και περιβαλλοντολόγο Νίκο Ντέρτσα, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ και δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία με τη φωτιά να κατατρώει τη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Οι 55.000 ακόλουθοί του, σοκαρίστηκαν, αναπαρήγαγαν το στιγμιότυπο ενώ stars που συναναστρέφεται ο Βολιώτης, γνωστός με το όνομα στο Instagram @iamnickrose, έκαναν repost την φωτογραφία συγκλονίζοντας τα εκατομμύρια των ακολούθων τους. Πρόκειται για τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, τον Μπραντ Πιτ, την Κιμ Καρντάσιαν, τη Νάταλι Πόρτμαν, τον Ντάνι Άλβες, τη Καμίλα Καμπέγιο και τη Κάρα Ντελεβίν, καθώς και εκατοντάδες ακόμα που βοήθησαν η εικόνα να γίνει viral στα πέρατα της Γης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο 30χρονος επενδυτής ίδρυσε έναν οργανισμό, ο οποίος ονομάζεται Oxygen Seven με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες ανά τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή και την σωτηρία του περιβάλλοντος.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved