O κορονoϊός έχει πανικοβάλλει το Hollywood – Οι stars κυκλοφορούν φορώντας μάσκες (photos)
Society

O κορονoϊός έχει πανικοβάλλει το Hollywood – Οι stars κυκλοφορούν φορώντας μάσκες (photos)

O κορονoϊός αποτελεί το πλέον σοβαρό ζήτημα με έκτακτα μέτρα να λαμβάνονται προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωσή του.

Τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό οι κυβερνήσεις έχουν προτείνει τρόπους να αντιμετωπιστεί η ασθένεια COVID-19 και να μειωθεί η διασπορά της, ενώ και η ελληνική κυβέρνηση ανήγγειλε μέτρα, όπως η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για 14 ημέρες.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας γνωστοποίησε ότι θεσμοθετήθηκε και η δυνατότητα χορήγησης αδειών σε εργαζόμενους γονείς, οι οποίοι έχουν παιδιά μέχρι την ηλικία των 15 χρόνων.

Τα μέτρα κρίθηκαν αναγκαία, αφού οι λοιμωξιολόγοι θέλουν να προλάβουν την περαιτέρω έξαρση του ιού τις επόμενες ημέρες, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει: «Αναλαμβάνουμε διαρκώς νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονoϊού».

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του στις 11 Μαρτίου 2020, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να χαρακτηρίσει τον ιό ως πανδημία, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη. Και στις ανοιχτές δημοκρατικές κοινωνίες μας, καμία κεντρική απόφαση δεν αποδίδει αν δεν την συμμεριστούν πρώτα όλοι οι πολίτες».

Όπως είναι λογικό και οι διάσημοι stars λαμβάνουν τα μέτρα τους, καθώς εκτός από τα αντισηπτικά gels, έχουν εξοπλιστεί και με προστατευτικές μάσκες. Μάλιστα, ο ηθοποιός Tom Hanks και η σύζυγός του Rita Wilson ανακοίνωσαν μέσω instagram ότι είναι θετικοί στον κοροναϊό.

Aνάρτηση της Naomi Campbell

Πολλοί, λοιπόν, από τους παγκοσμίου φήμης celebrities έχουν κάνει αναρτήσεις στα social media φορώντας μάσκες, όπως η Bella Hadid, η Selena Gomez, η Kate Hudson, η Kim Kardashian και άλλοι, ενώ η Gwyneth Paltrow στη φωτογραφία που δημοσίευσε έγραψε: «Παρανοϊκή; Συνετή; Πανικόβλητη; Ατάραχη; Πανδημία; Προπαγάνδα; Θα κοιμηθώ πάντως με αυτό το πράγμα στο αεροπλάνο. Παραμείνετε ασφαλείς. Μην κάνετε χειραψίες και να πλένετε συχνά τα χέρια σας».

Το σωστό είναι να παραμένουμε ψύχραιμοι και να φροντίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την υγιεινή μας, κάνοντας όσα προτείνουν οι ειδικοί και ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται. Η υγεία μας αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό. Ας την προφυλάξουμε!

Δείτε στο ακόλουθο φωτογραφικό album τους διασημότερους ανθρώπους του πλανήτη φορώντας τις μάσκες τους…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved