Ανοίγει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης Αλβέρτη!
Society

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης Αλβέρτη!

Αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών που έκρινε ομόφωνα αθώο τον νευροχειρουργό Δημήτρη Ρολόγη για τη βαρύτατη αναπηρία που προκλήθηκε στον Γιώργο Αλβέρτη, σύζυγο της Αλεξίας Εβερτ, κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρει η espresso, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Βασιλείου Πλιώτα, που αναλύεται στην αίτηση, η απόφαση αυτή «με ελλείψεις, αλλά και ασάφειες και αντιφάσεις έκρινε ότι ο Δημήτρης Ρολόγης, αν και ήταν ο ιατρός που δέχθηκε και ανέλαβε τη χειρουργική επέμβαση, εντούτοις δεν ευθυνόταν και για τις επιπλοκές που δημιουργήθηκαν μετά το χειρουργείο. Και τούτο όταν μάλιστα ήταν γνωστό ότι μετά από μια τέτοια επέμβαση εγκεφάλου, οι πιθανότητες σοβαρών επιπλοκών ήταν πολλές». Ο αντεισαγγελέας επίσης θεωρεί ως αυτονόητη την υποχρέωση του χειρουργού να αντιμετωπίζει και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές του χειρουργηθέντος ασθενούς του, «όπως η υποχρέωση αυτή απορρέει από τον νόμο, από τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και από την εγγυητική θέση αυτού απέναντι στην ασφάλεια της ζωής ή υγείας του ασθενούς».

Σημειώνεται ότι στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο γνωστός νευροχειρουργός είχε κριθεί ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια παρ' υπόχρεου, καθώς θεωρήθηκε ότι οι μετεγχειρητικές επιπλοκές που οδήγησαν στην αναπηρία του Γιώργου Αλβέρτη οφείλονταν σε πράξεις ή παραλείψεις του και είχε καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση με αναστολή. Ομως στο δικαστήριο που έγινε στο Εφετείο οι δικαστές τον αθώωσαν και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση, ακυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση. Εκτός από τον Δημήτρη Ρολόγη, στη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης καλοήθους κύστης συμμετείχαν οι νευροχειρουργοί Αθανάσιος Γρίβας και Δημήτρης Αγγελιδάκης. Ο πρώτος αθωώθηκε από το ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ενώ ο δεύτερος δεν πρόλαβε να δικαστεί καθώς έβαλε τέλος στη ζωή του λίγο προτού η υπόθεση πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Μετά την τελευταία εξέλιξη, η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved