Η 20χρονη που ζει σε σώμα… μωρού
Society

Η 20χρονη που ζει σε σώμα… μωρού

Μπορεί η Μπρουκ Γκρίνμπεργκ να μοιάζει με μωρό, ωστόσο είναι… 20 χρόνων.

Η ιστορία της είναι συγκλονιστική. Η νεαρή κοπέλα είναι σωματικά και νοητικά εγκλωβισμένη σε σώμα μωρού, αφού η εκτιμώμενη νοητική κατάστασή της είναι ανάλογη ενός παιδιού με αυτή ενός παιδιού 9 έως12 μηνών.

Ακόμα και οι γιατροί που την έχουν εξετάσει και έχουν ασχοληθεί με την περίπτωσή της, δεν μπορούν να καταλήξουν στο τι ακριβώς είναι αυτό που της προκαλεί την νοητική και σωματική ανάπτυξη και ονόμασαν την ασθένειά της, «Σύνδρομο Χ».

Η Μπρουκ γεννήθηκε το 1993 και πάσχει από μία σπάνια μετάλλαξη γονιδίου, που δεν επιτρέπει της ανάπτυξής της. Μέχρι και τα τέσσερά της αναπτυσσόταν κανονικά, όμως μεταξύ 4 και 5 σταμάτησε να μεγαλώνει και τα τελευταία 16 χρόνια οι γονείς της, που την ταΐζουν μέσω ειδικού σωλήνα, αφού ο οισοφάγος της είναι πολύ μικρός για να καταπιεί το φαγητό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πάθει παλινδρόμηση.

Έχει υποβληθεί σε 7 χειρουργεία για στομαχικά έλκη, ενώ σε ηλικία 4 ετών, έπεσε σε κώμα για 14 ημέρες. Τότε, οι γιατροί είχαν διαγνώσει καρκίνο στον εγκέφαλο, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved