Άνθρωποι με… 2 πρόσωπα!
Society

Άνθρωποι με… 2 πρόσωπα!

Μπορεί να ακούγεται ως φράση βγαλμένη από παραμύθι, μυθιστόρημα ή μύθο που η αρχή του χάνεται στο βάθος των χρόνων.

Ωστόσο οι ιστορίες δυο ανδρών έρχονται για να συγκλονίσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Η μια έχει τις ρίζες της αρκετά χρόνια πίσω, ενώ η δεύτερη είναι πιο πρόσφατη.

Η ιστορία της ζωής του Έντουαρντ Μορντέικ έχει γίνει πλέον τόσο μπερδεμένη με το πέρασμα του χρόνου ώστε να μην υπάρχει μια σίγουρη ημερομηνία γέννησης ή θανάτου σύμφωνα με τους σύγχρονους ερευνητές. Όπως και να έχει πάντως, η ιστορία ξεκινά σχεδόν πάντα με τον ίδιο τρόπο. Λένε ότι ο Έντουαρντ Μορντέικ ήταν γόνος μιας από τις πιο ευγενείς οικογένειες της Αγγλίας. Όμορφος άντρας , μορφωμένος και με λεπτούς τρόπους. Αγαπούσε την μουσική και είχε μεγάλο ταλέντο.

Είχε όμως ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας. Ήταν φυσιολογικός όταν κάποιος τον κοιτούσε από μπροστά, ενώ όταν τον κοιτούσε από πίσω έβλεπε ένα… δεύτερο πρόσωπο, διεστραμμένο και σατανικό. Σε ορισμένες εκδοχές της ιστορίας, το δεύτερο πρόσωπο του Έντουαρντ Μορντέικ ήταν ένα όμορφο κορίτσι, το οποίο μάλιστα ήταν ευφυές και αρκετά… κακό. Πολλοί έλεγαν όταν τα μάτια της κοιτούσαν τους γύρω της και ότι τα χείλη της δεν σταματούσαν να κουνιούνται.

Σύμφωνα με το μύθο, χαμογελούσε και κορόιδευε τον Έντουαρντ όταν εκείνος έκλαιγε, ενώ κανείς ποτέ δεν είχε ακούσει την φωνή της. Ο ίδιος ο Έντουαρντ έλεγε ότι βίωνε ένα μαρτύριο καθημερινά καθώς τα βράδια δεν τον άφηνε να κοιμηθεί επειδή ψιθύριζε.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία τελειώνει με τον Έντουαρντ να βάζει τέλος στην ζωή του στα 23 του χρόνια. Άλλοι λένε ότι πυροβόλησε το δεύτερο πρόσωπό του ανάμεσα στα μάτια, άλλοι ότι ήπιε δηλητήριο.

Ο Έντουαρντ άφησε πίσω του μια επιστολή ζητώντας να καταστραφεί ο «δαίμονας πρόσωπο» πριν την ταφή του, «μήπως συνεχίσει τους φοβερούς ψιθύρους του στον τάφο του».

Μια ακόμα ιστορία που σοκάρει- πιο πρόσφατη αυτή την φορά- είναι αυτή του Κινέζου Τσανγκ Τζου Πινγκ. Ο Τσανγκ είχε γεννηθεί με ένα δεύτερο πρόσωπο που αποτελούνταν από ένα στόμα, γλώσσα, δόντια και ένα μπάλωμα του τριχωτού της κεφαλής, καθώς και άλλα απομεινάρια προσώπου.

Όταν η ιστορία του έγινε γνωστή, μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου και έγινε προσπάθεια να του αφαιρεθεί χειρουργικά το δεύτερο πρόσωπο και η επέμβαση καταγράφηκε από το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δεκαετίας του '80, «That’s Incredible». Η επέμβαση κρίθηκε επιτυχής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved