Συλλήψεις για πειρατεία τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος σε Ελλάδα και Κύπρο
Society

Συλλήψεις για πειρατεία τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος σε Ελλάδα και Κύπρο

Στο πλαίσιο των προσπαθειών των υπηρεσιών δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Ελλάδας και Κύπρου για την καταπολέμηση της πειρατείας τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος

εντοπίστηκαν, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, άλλες δώδεκα περιπτώσεις «πειρατείας» τηλεοπτικών συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών, οι οποίες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Παράλληλα, από το 2010, όπου ξεκίνησαν και οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα για την πειρατεία τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, μέχρι σήμερα, υπήρξαν συνολικά δεκαεφτά καταδικαστικές αποφάσεις.
Σε ότι αφορά στις δικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα, 17 άτομα καταδικάστηκαν από το 2010 μέχρι σήμερα για πειρατεία τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, με ποινές φυλάκισης - κάθειρξης που κυμαίνονται από 6 μήνες έως 9 χρόνια και με αντίστοιχες χρηματικές ποινές από 500€ έως 32.000€.
Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η πιο πρόσφατη καταδικαστική απόφαση της 7ης Ιουνίου, η οποία αφορούσε σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πειρατείας τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος στην Ελλάδα, όπου οι ποινές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη, χρηματική ποινή 20.000€, 3 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, δήμευση και καταστροφή των κατασχεθέντων και κατάπτωση εγγυοδοσίας ύψους 5.000€, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε, ότι η άσκηση εφέσεως δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για τον κατηγορούμενο!
Οι ολοένα αυξανόμενες περιπτώσεις συλλήψεων, από τα αρμόδια τμήματα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Ελλάδος και Κύπρου, ατόμων που με παράνομους τρόπους προσέφυγαν στην «τεχνική» πειρατεία και εμπορεύονταν παράνομα τα συνδρομητικά σήματα, καταδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται, πλέον, το πρόβλημα της πειρατείας συνδρομητικού σήματος, καθώς επίσης και τις εξελίξεις σε ότι αφορά στη ρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου. Συγκεκριμένα, η πειρατεία τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, αποτελεί, πλέον, κακουργηματική πράξη, επιφέροντας ποινικές διώξεις.
Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές που καταφεύγουν σε αυτές τις «λύσεις» κινδυνεύουν με απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών, είτε γιατί μπορεί οι «πειρατές» να εντοπιστούν και να διωχθούν ποινικά, με αποτέλεσμα την διακοπή της «παράνομης» υπηρεσίας τους, είτε γιατί μπορεί οι «προμηθευτές» τους απλά να εξαφανιστούν, όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις. Δεν υπάρχει κάποιου είδους εγγύηση ή εξασφάλιση για όσους επιλέγουν την παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης από «παράνομες πηγές», όσον αφορά στη σωστή παροχή της υπηρεσίας και στη σωστή εξυπηρέτηση τους.
H Διευθύντρια της AAPA's, Sheila Cassells, δήλωσε σχετικά: H AAPA, συγχαίρει τις αστυνομικές αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Ελλάδας και Κύπρου για τις επιτυχίες τους, σε ότι αφορά στην καταπολέμηση της πειρατείας, καθώς γίνεται σαφές ότι το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο αντιμετωπίζεται και στην Ελλάδα ως κακουργηματική πράξη και οι καταναλωτές που καταφεύγουν σε αυτές τις «λύσεις» κινδυνεύουν με απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών. Παράλληλα, βρίσκεται πάντα στο πλευρό των αστυνομικών αρχών, στηρίζοντας το έργο τους με κάθε τρόπο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved