Προσαγωγές σε έρευνα για Τζιχαντιστές
Society

Προσαγωγές σε έρευνα για Τζιχαντιστές

Ερευνάται αν είχαν σχέση με την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στο ΒέλγιοΣυναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία με τις πληροφορίες πως στην χώρα μας βρίσκεται ο συντονιστής τρομοκρατικής επιχείρησης που...

σχεδιαζόταν την περασμένη Πέμπτη στο Βέλγιο.
Η επίθεση απεφεύχθη μετά από επιχείρηση των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο και την σύλληψη ενός ατόμου από τις τοπικές αρχές.
Η επιχείρηση στην Ελλάδα έγινε μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, που εκδόθηκε την Παρασκευή (17/1/2015) από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ στη χώρα μας.
Εξάλλου, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις βελγικές και τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό εξτρεμιστικών θυλάκων στην Ελλάδα.
Η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε 4 προσαγωγές ατόμων που κατάγονται από χώρες του αραβικού τόξου, οι οποίοι θεωρείται πιθανόν να είναι τζιχαντιστές ενώ ο ένας από αυτούς εξετάζεται αν είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο. Οι προσαχθέντες κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved