Society

Προσαγωγές σε έρευνα για Τζιχαντιστές

Ερευνάται αν είχαν σχέση με την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στο ΒέλγιοΣυναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία με τις πληροφορίες πως στην χώρα μας βρίσκεται ο συντονιστής τρομοκρατικής επιχείρησης που...

σχεδιαζόταν την περασμένη Πέμπτη στο Βέλγιο.
Η επίθεση απεφεύχθη μετά από επιχείρηση των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο και την σύλληψη ενός ατόμου από τις τοπικές αρχές.
Η επιχείρηση στην Ελλάδα έγινε μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, που εκδόθηκε την Παρασκευή (17/1/2015) από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ στη χώρα μας.
Εξάλλου, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις βελγικές και τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό εξτρεμιστικών θυλάκων στην Ελλάδα.
Η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε 4 προσαγωγές ατόμων που κατάγονται από χώρες του αραβικού τόξου, οι οποίοι θεωρείται πιθανόν να είναι τζιχαντιστές ενώ ο ένας από αυτούς εξετάζεται αν είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο. Οι προσαχθέντες κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved