Γιακουμάκης: Νέες μαρτυρίες για εξωσχολική βία ήρθαν στο «φως»- Για δολοφονία μιλάει η οικογένεια
Society

Γιακουμάκης: Νέες μαρτυρίες για εξωσχολική βία ήρθαν στο «φως»- Για δολοφονία μιλάει η οικογένεια

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το bullying που δεχόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και εκτός της σχολής. 

Ο νεαρός φοιτητής δεχόταν επισκέψεις-«βασανιστήρια» στην εστία όπου έμενε μέχρι λίγες ημέρες πριν την εξαφάνισή του. Σύμφωνα πάντα με την δικογραφία που παραδόθηκε στην εισαγγελία ασκώντας δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο φοιτητής που είχε φύγει από την σχολή και είναι ο βασικός ύποπτος έμπαινε κρυφά συχνά στην εστία και προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την φύλαξη της σχολής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο πρώην φοιτητής είχε πάει στην σχολή να δει τους φίλους του στο δωμάτιο από το οποίο είχε ζητήσει να μετακομίσει ο Βαγγέλης και είχε μάθει ότι ήταν κλεισμένος στο δωμάτιό του και δεν ήθελε να δει κανέναν. «Ο Βαγγέλης δεν ανέβηκε στο δωμάτιο όπου ήταν όλοι μαζεμένοι. Μόλις το έμαθε ο... (αναφέρεται όνομα) πήγε στο δωμάτιο του Βαγγέλη μαζί με κάποιους από τους φίλους του. Τον έβγαλαν έξω και τότε ο... (αναφέρεται όνομα) απαίτησε από αυτούς να δώσουν το χέρι με τον Βαγγέλη και να συμφωνήσουν ότι δεν θα του δημιουργούν από εδώ και στο εξής προβλήματα. Ήξερε ότι ο Βαγγέλης είχε φτάσει στο αμήν», αναφέρει μια κατάθεση. Μάλιστα ο εξωσχολικός τελευταία φορά επισκέφθηκε την σχολή την Τρίτη ενώ την Παρασκευή εξαφανίστηκε ο Βαγγέλης. «Τι κάνεις εσύ εδώ; Φύγε σε παρακαλώ γρήγορα», τον ρώτησε τον πρώην φοιτητής ο διευθυντής της σχολής όταν τυχαία τον συνάντησε στους διαδρόμους.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εστιάσει στο τελευταίο περιστατικό βίας στον Βαγγέλη. «Ήταν τότε που τέσσερα άτομα τον έδεσαν σε καρέκλα με σχοινιά και άρχισαν να του δίνουν σφαλιάρες και να τον κοροϊδεύουν. Ο Βαγγέλης φώναξε αντιστάθηκε και έσκισε κατά λάθος την μπλούζα ενός εκ των βασανιστών του. Τότε ήταν που εκείνος εξοργίστηκε, πήρε τη σχισμένη μπλούζα και την έκανε λουρί στο λαιμό του Βαγγέλη, αρχίζοντας να τον σέρνει. Η χλεύη που δέχτηκε το παιδί ήταν απάνθρωπη», αναφέρει πηγή της αστυνομίας. Ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη μίλησε στην εφημερίδα λέγοντας: «Πιστεύω ότι την ημέρα της εξαφάνισης ή μερικές ημέρες πριν υπήρξε εμπλοκή ατόμου ή ατόμων που ευθύνονται για το θάνατο του παιδιού. Δεν εννοώ ότι τον ώθησαν σε αυτοκτονία, αλλά ότι τον δολοφόνησαν. Επίσης, δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το πότε το πτώμα του παιδιού πήγε στο σημείο όπου τελικά εντοπίστηκε».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved