Η Σάραντον, η γιαγιά από τη Μυτιλήνη και ένας ψαράς οι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης
Society

Η Σάραντον, η γιαγιά από τη Μυτιλήνη και ένας ψαράς οι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης

Ακαδημαϊκοί και παράγοντες της επιστημονικής ζωής της Ελλάδας στέλνουν επιστολή με αυτές τις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης

Σύμφωνα με πληροφορίες από αθηναϊκό πρακτορείο, κορυφαίοι παράγοντες της επιστημονικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας καταθέτουν τρεις προτάσεις για το φετινό βραβείο «Νόμπελ Ειρήνης».
Οι τρεις υποψηφιότητες είναι: η 85χρονη γιαγιά της Συκαμνιάς Αιμιλία Καμβύση, ο 40χρονος ψαράς Στρατής Βαλιαμός και η αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον. Αναφορά στις παραπάνω υποψηφιότητες έκανε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο δελτίο του Mega, αν και δε θέλησε να αποκαλύψει ακριβώς τις υποψηφιότητες.
Τις υποψηφιότητες πρότειναν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός, ο Γεώργιος Πετράκος Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και μέλος του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο καθηγητής και Κοσμήτορας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Χριστόδουλος Γιαλουρίδης και τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. Με επιστολή τους που θα σταλεί μέσα στις επόμενες ώρες στην Επιτροπή του βραβείου Νόμπελ προτείνονται οι τρεις παραπάνω ενώ στο σκεπτικό τους αναφέρεται πως οι δυο Έλληνες εθελοντές, με τις πράξεις τους που έγιναν γνωστές σημάδεψαν την παγκόσμια κοινότητα για το δράμα της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης και στο πρόσωπο τους ζητείται να τιμηθούν όλοι ο Έλληνες εθελοντές κάτοικοι του Αιγαίου. Όσον αφορά τη Σάραντον που ταξίδεψε και έδρασε στη Λέσβο, στο πρόσωπο της τιμώνται όλοι οι ξένοι εθελοντές που έπραξαν ανάλογα σε όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Όπως έγινε γνωστό, το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το μεγάλο βραβείο θα δοθεί για την ενίσχυση δομών υγείας στα νησιά του Αιγαίου ενώ το σύνολο των αναμνηστικών διπλωμάτων που θα το συνοδεύουν θα εκτίθενται στο Μουσείο της Ακρόπολης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved