H βιογραφία του παπαροκά Μουλατσιώτη ανάβει «φωτιές»! Κάνει θαύματα, τάζει εγκυμοσύνες
Society

H βιογραφία του παπαροκά Μουλατσιώτη ανάβει «φωτιές»! Κάνει θαύματα, τάζει εγκυμοσύνες

"Τα θαύματα που ακολουθούν είναι συλλογή επιστολών που δημοσιεύθηκαν σε διάφορα χριστιανικά περιοδικά και καταγεγραμμένες μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι διηγούνται σε όλους τους αναγνώστες τα θαύματα που έλαβαν χάρη του θεού διαμέσου του επιστήθιου σταυρού και των προσευχών του Γέροντα Νεκταρίου".

Με αυτή τη φράση, μιλώντας ξεκάθαρα για θαύματα, ξεκινάει το τρίτο κεφάλαιο στη βιογραφία με τίτλο «Όταν ο ουρανός μιλά» του γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη, γνωστού και ως δημιουργού του συγκροτήματος των «Παπαροκάδων», ο οποίος είναι αρχιμανδρίτης και ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Πρόκειται για θαύματα, συμπτώσεις ή ιστορίες πονεμένων ανθρώπων που βρήκαν παρηγοριά κοντά σε έναν ιερωμένο, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια μέσω της δημοσιότητας και του μουσικού συγκροτήματος ήταν ο πιο αναγνωρίσιμος ηγούμενος της ελλαδικής Εκκλησίας. Πάντως, η συγγραφέας του βιβλίου, Κωνσταντίνα Παλαμιώτου-Θωμαίδου, η οποία είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλάει για θαύματα...

Χαρακτηριστικοί είναι μερικοί από τους τίτλους των θαυμάτων και η λεπτομερής περιγραφή τους. «Μη στενοχωριέσαι, τώρα θα αποκτήσεις παιδί. Θα είναι αγόρι και θα το βαπτίσεις στην Αίγινα», «Το παιδί που έχεις στην κοιλιά σου, είναι αγόρι», «Αποκτήσαμε και εμείς παιδί όταν μας σταύρωσε ο γέροντας», «Μόλις σταύρωσε ο γέροντας με τον σταυρό του, το παιδί μας μίλησε αμέσως», «Μόλις ο γέροντας τη σταύρωσε με τον σταυρό, εξαφανίστηκε ο όγκος και έμεινε έγκυος», «Θα αποκτήσετε παιδάκι. Θα είναι κοριτσάκι και σας το χαρίζει η Αγία Παρασκευή, η οποία ήλθε εδώ και την είδα να στέκεται δίπλα σας».

Σύμφωνα με τη συγγραφέα της βιογραφίας, ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης έχει έναν σταυρό τον οποίο φοράει πάντα. Μέσα στον σταυρό βρίσκεται κομμάτι από το Τίμιο Ξύλο που σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός.


Μέσα από αυτόν τον σταυρό ο Θεός και οι άγιοι «μιλούν» στους ανθρώπους με θαύματα, έχοντας «ενδιάμεσο» τον Νεκτάριο Μουλατσιώτη. Χαρακτηριστικά όμως είναι και κάποια άλλα από τα λεγόμενα «θαύματα» που έχει κάνει ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης, θεραπεύοντας χρόνια νοσήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, όπως λέει η βιογραφία του, άγιοι εμφανίστηκαν μπροστά του. «Με σταύρωσε ο γέροντας με τον σταυρό του και ο πολύποδας ξαφνικά εξαφανίστηκε», «Ο Άγιος Νικόλαος εμφανίζεται και χαρίζει στον γέροντα το νερό-αγίασμα της μονής», «Όταν ζήτησε ο γέροντας σημάδι από την Παναγία τη Μαλεβή, τότε άρχισε η εικόνα της να τρέχει ασταμάτητα μύρο πάνω στα χέρια του», «Μέχρι να φτάσεις στο σπίτι σου, θα είσαι καλά», «Θα βρω εγώ πού πονάς, εσύ να προσεύχεσαι», «Μη φοβάσαι, ακόμη και αν πάρεις κιλά, θα κάνεις παιδάκι», «Να κοινωνήσει τη Μεγάλη Πέμπτη, διότι το Πάσχα θα πεθάνει».
Πηγή: Freddo

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved