Οι σεισμοί και τα τσουνάμι στην Κω: Τα 6,6 Ρίχτερ, οι 178 νεκροί και το τσουνάμι των 25 μέτρων
Society

Οι σεισμοί και τα τσουνάμι στην Κω: Τα 6,6 Ρίχτερ, οι 178 νεκροί και το τσουνάμι των 25 μέτρων

Σεισμός τώρα: Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν - Διαβάστε το ιστορικό των σεισμών που έχουν πλήξει το νησί της Κω αλλά και τα Δωδεκάνησα - Σε κατάσταση συναγερμού τα Δωδεκάνησα και η Κως μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ - Ποιοι είναι οι φόβοι των σεισμολόγων για τις επόμενες ώρες

Το κείμενο που ακολουθεί περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία των μεγάλων σεισμών που έπληξαν την Κω. Δημοσιεύθηκε στο Βήμα της Κω από τον κ. Ξενοφώντα Φανουρίου - Γεωλόγο –Ωκεανογράφο:
«Οι μεγάλοι σεισμοί και τα τσουνάμι της Κω
Πριν 81 χρόνια στις 23 Απριλίου 1933, έγινε στην Κω ένας μεγάλος και καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 6,6 ρίχτερ. Το χτύπημα του Εγκέλαδου ισοπέδωσε την πόλη της Κω, επιφέροντας σε αυτή φοβερές ζημιές και αλλάζοντας την εικόνα της για πάντα.
Τα θύματα πολλά, 178 οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες. Πληγωμένα βαρύτατα τα περισσότερα μνημεία του νησιού, εκατοντάδες οι άστεγοι και μία ευκαιρία για την ιταλική διοίκηση της εποχής, να στήσει εκ νέου μία νέα πόλη αλλά και να αποκαλύψει τα μνημεία που σήμερα θαυμάζουμε και επισκεπτόμαστε.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved