Φορολογικός «καύσωνας» για εκατομμύρια πολίτες - Αυτοί είναι οι φόροι που πρέπει να πληρώσουμε
Society

Φορολογικός «καύσωνας» για εκατομμύρια πολίτες - Αυτοί είναι οι φόροι που πρέπει να πληρώσουμε

Και μπορεί να καταβλήθηκε η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, ωστόσο αυτή ήταν μόνο η αρχή, μπροστά στα απανωτά χαράτσια που πρέπει να πληρωθούν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018.

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά βρίσκονται στο... έλεος των φόρων. Ο χειμώνας που πέρασε, αποδείχτηκε οικονομικά δύσκολος, αφού οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στα βασικά τους έξοδα. Και το καλοκαίρι όμως φαίνεται πως κυλά με δυσκολίες για το σύνολο σχεδόν των πολιτών, καθώς οι φόροι αυξάνονται και πληθύνονται...
Το πρώτο «φορολογικό χτύπημα»
Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να έχουν φροντίσει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ήταν η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων, η οποία έληξε στις 31 Ιουλίου (2017). Οι επόμενες δύο δόσεις θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου αντίστοιχα, ενώ υπολογίζεται ότι οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο ανέρχονται σε 2,5 εκατομμύρια. Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, ο φόρος που τους αναλογεί υπολογίζεται σε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ και φέτος θα καταβάλουν τον φόρο από οκτώ σε έξι δόσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved