Μαντχουμίτα Παντέι, η Ινδή που ήρθε τετ α τετ με 100 βιαστές
Society

Μαντχουμίτα Παντέι, η Ινδή που ήρθε τετ α τετ με 100 βιαστές

Η Μαντχουμίτα Παντέι ήταν μόλις 22 ετών όταν πέρασε για πρώτη φορά την πύλη της φυλακής Τιχάρ, στο Νέο Δελχί, προκειμένου να συναντήσει και να μιλήσει με βιαστές που έχουν καταδικαστεί κι εκτίουν τις ποινές τους εκεί.

Στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της, στο τμήμα Εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο Anglia Ruskin, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Μαντχουμίτα Παντέι, έχει μιλήσει ήδη με 100 βιαστές. Στόχος της είναι να ρίξει φως στους λόγους για τους οποίους μετατρέπονται οι άνδρες αυτοί σε «τέρατα», αλλά και να διαπιστώσει πώς «βλέπουν» οι ίδιοι τα εγκλήματά τους.

Οι βιασμοί είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, όπου μόνο το 2015 34.651 γυναίκες ανέφεραν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ το 2013 τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας είχαν στραφεί στη χώρα, μετά την σοκαριστική υπόθεση ομαδικού βιασμού και δολοφονίας μιας φοιτήτριας ιατρικής. Τότε, χιλιάδες Ινδοί είχαν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την «κουλτούρα» των βιασμών και της βίας κατά των γυναικών, γεγονός που «πυροδότησε» έναν δημόσιο διάλογο για το ζήτημα των βιασμών και το κοινωνικό στίγμα που «κουβαλούν» τα θύματα.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved