Κατσαρίδες και ποντίκια σε ελληνική ταβέρνα στο Λονδίνο
Society

Κατσαρίδες και ποντίκια σε ελληνική ταβέρνα στο Λονδίνο

Όταν το ειδικό κλιμάκιο έκανε έφοδο στην ταβέρνα σίγουρα δεν φανταζόταν ότι θα έβγαζε… λαβράκι. 

Ντιπ ταχινιού με σκουληκόμυγες, πάγκοι εργασίας και πατώματα γεμάτα περιττώματα ποντικών και αβγά από κατσαρίδες είναι μεριά από τα ευρήματα των υγειονομικών Αρχών, που βρήκαν σε ελληνική ταβέρνα στην περιοχή Μπεϊσγότερ του Λονδίνου. Η ταβέρνα κερδίζει επάξια τον τίτλο της πιο βρόμικης στον κόσμο, όπως άλλωστε αναφέρουν και τα αγγλικά δημοσιεύματα.

Το ειδικό κλιμάκιο έκανε έφοδο στη «Zorba's Greek Taverna» και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Evening Standard», εντόπισε ωμό κρέας που φυλασσόταν στο βρόμικο πάτωμα ενός ψυγείου, βρόμικα δοχεία φαγητού χωρίς αναγραφόμενες ημερομηνίες λήξης. Στο ψυγείο επίσης εντοπίστηκαν παγωμένο αίμα και μια μηχανή κιμά γεμάτη από περιττώματα ποντικών.

Όσο για την ψησταριά και τον φούρνο μικροκυμάτων, αυτά ήταν καλυμμένα με παχύ στρώμα λίπους. Ο 60χρονος σεφ της ταβέρνας Παύλος Πήττας παραδέχθηκε την αμέλειά του στην τήρηση βασικών υγειονομικών κανόνων, που έκαναν τo φαγητό που σέρβιρε η ταβέρνα «ακατάλληλο για κατανάλωση από ανθρώπους». Η δικαστής Μαργκό Κόλμαν καταδίκασε τον Πήττα σε επ' αόριστον απαγόρευση να διοικεί εστιατόρια, λέγοντας ότι η ταβέρνα του είναι «ένα από τα πιο βρόμικα εστιατόρια που έχω δει», και σε πρόστιμο ύψους 12.800 λιρών (14.456 ευρώ).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved