Ίλιγγος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Από τα «δόντια» του ΕΝΦΙΑ, στην «παγίδα» του ΦΜΑΠ
Society

Ίλιγγος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Από τα «δόντια» του ΕΝΦΙΑ, στην «παγίδα» του ΦΜΑΠ

Στο κυνήγι των ιδιοκτητών ακινήτων που προχώρησαν σε γονικές παροχές ή μεταβίβασαν την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία σε μέλη της οικογένειάς τους, ώστε να μειώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στον ΕΝΦΙΑ, φαίνεται πως μπαίνει πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στήνοντάς τους μια περίεργη «παγίδα», με την επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», όσοι «έσπασαν» την ακίνητη περιουσία τους κάτω από το ύψος των 200.000 ευρώ που είναι και το αφορολόγητο όριο, για να μειώσουν κάπως την υπέρμετρη φορολόγηση για τα ακίνητα που διαθέτουν, μάλλον θα βρεθούν προ εκπλήξεων.
Και τούτο γιατί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σχέδιο για το νέο ΦΜΑΠ, προβλέπει ότι ο φόρος θα υπολογίζεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας που έχει η οικογένεια (ζευγάρι και ανήλικα τέκνα). Ταυτόχρονα, στον νέο φόρο θα ενταχθούν όλα τα αγροτεμάχια εξέλιξη που θα επιβαρύνει όλους τους ιδιοκτήτες, αλλά κυρίως τους αγρότες, καθώς η κατηγορία αυτή κατέχει και τη μερίδα του λέοντος των αγροτεμαχίων.
Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved